szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt kormányzó és színész mindenben támogatja az aktivistát.

A környezetvédelmi kérdésekben sokszor véleményt nyilvánító Arnold Schwarzenegger még májusban, egy bécsi klímakonferencián fotózkodott Greta Thunberggel, de úgy tűnik, azóta is igyekszik minden segítséget megadni a 16 éves svéd aktivistának.

Mint ismert, Thunberg egy vitorlással szelte át az Atlanti-óceánt, hogy ne terhelje a környezetet, miközben a New York-i ENSZ-gyűlésre utazott. A klímacsúcson aztán Thunberg kemény szavakkal ostorozta a döntéshozókat.

Nemrég kiderült, hogy Kalifornia korábbi kormányzója felajánlott az aktivistának egy elektromos autót, hogy azzal utazzon az Egyesült Államokon belül. Erről maga Thunberg beszélt egy svéd talkshow-ban.

Az egyik legviccesebb felajánlás Arnold Schwarzeneggertől érkezett: azt mondta, kölcsönadja az autóját, ha szeretném

- idézi az Independent.

Az állítást a színész sajtósa is megerősítette, bár hozzátette, Thunberg nem Schwarzenegger elektromos Hummerét kapná, hanem egy Teslát. A sajtós hozzátette, hogy a színész arra kérte az aktivistát, bármire szüksége van, jelezze felé, és segít neki.

Szombaton Leonardo DiCaprio állt be Thunberg mögé. A színész a manhattani Central Parkban tartott beszédet a 2019-es Global Citizen's Fesztiválon.

“Miközben ezek a fiatal emberek kiállnak a jogukért, hogy életben maradhassanak, meglepő módon vannak olyanok, akik erre a mozgalomra sértő tweetekkel és negatív kijelentésekkel reagálnak. Ezek olyan személyek, akik többet foglalkoznak a saját érdekeikkel, mint a ti jövőtökkel, de mi tudjuk, hogy a fiatalok klímamozgalma fontosabb, mint bármi más az emberi történelem folyamán” – mondta DiCaprio, aztán utalva Trump gúnyos megjegyzésére megkérdezte:

Sértő tweetekkel fogunk reagálni a klímamozgalomra?

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A megmérgezett Navalnij felkelt az ágyából és lépcsőzött egyet

A megmérgezett Navalnij felkelt az ágyából és lépcsőzött egyet

Szuperkupa Budapesten: majdnem az összes jegyet visszamondta a Sevilla

Szuperkupa Budapesten: majdnem az összes jegyet visszamondta a Sevilla

Agrárkamara: a rossz idő miatt szálltak el a gyümölcsárak

Agrárkamara: a rossz idő miatt szálltak el a gyümölcsárak