szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Műtéttel kell pótolni a koponyatetőt Rukián.

Miután nemrég óriási bravúrral, 33 órás maratoni műtéttel, sikeresen kettéválasztotta egy magyar orvoscsapat a bangladesi sziámi ikreket, az ikerpár egyik tagja, Rabia hamar el is hagyhatta az intenzív osztályt, ám a másik kislány, Rukia állapotával kapcsolatban nem voltak ilyen bizakodóak az orvosok. Ő sokáig altatásban volt, majd egy vírusos lázat is elkapott, de a szövődményekkel küszködő lány is elhagyhatta az intenzív osztályt – írja a Ripost.

„Kedden és szerdán megint műtétre készülünk, a hiányzó koponyatető pótlására Rukiánál. Sajnos, ez is hordoz veszélyt magában a korábbi bevérzések miatt. Akinek van szabad imakapacitása, azt tisztelettel kérjük” – bátorította imára az embereket Csókay András doktor. (Interjúnk Csókay Andrással itt olvasható.)

Az agyburok és a koponya hiányzó részeinek a pótlása létfontosságú beavatkozás.

Rabiánál már korábban, szeptember 11-én elvégezték a koponyarekonstrukciót és a hegplasztikát, ám akkor Rukiánál nem hajtották végre a műtétet a fertőzések szövődményeként jelentkező véralvadási zavar miatt.

A szétválasztott sziámi ikreknél előfordul, hogy a sikeres műtét ellenére az egyik lemarad a fejlődésben, és később sem élhet teljes életet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Graffitivel emlékeznek Maradonára Óbudán

Graffitivel emlékeznek Maradonára Óbudán

Süddeutsche Zeitung: Von der Leyen sikeresen vezette az uniót, aztán jöttek Orbánék

Süddeutsche Zeitung: Von der Leyen sikeresen vezette az uniót, aztán jöttek Orbánék

Black Friday: akadt olyan tévé, ami 15 millióval volt leértékelve Amerikában

Black Friday: akadt olyan tévé, ami 15 millióval volt leértékelve Amerikában