szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokat erősödtek Hosszú Levente karjai és a háta, amióta novemberben megkapta a 700 millió forint értékű génterápiás kezelést – derül ki az RTL Klub Híradójából.

Az SMA-s (gerinc eredetű izomsorvadás) kisfiú három hónapja szigorú karanténban van, szteroidokat kap, és kéthetente vérvételre kell járnia. Emiatt az enyingi család Siófokon bérel lakást, de remélik, hogy a szteroidkúra végeztével hamarosan hazamehetnek.

Édesanyja, Szamler Viktória elmondta, hogy Levente – akinek Zentéhez hasonlóan közösségi összefogással teremtették elő a szükséges összeget a Zolgensma nevű készítményre – most már képes ülő helyzetbe tolni magát és emelgeti a lábait. Nagyon élvezi, hogy erősödik, és szeret pakolászni, mert egyre több mindent elér.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Zente lábai erősödnek, már "motorozni" tanul

Videón mutatta be az SMA-s kis Zente anyukája, hogyan "motorozik" a kisfiú, akiért az egész ország összefogott, hogy összegyűljön a ritka betegségének kezelésére szükséges 700 millió forint.