szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Marcello Natali az egyik utolsó interjújában azt mondta: nem voltak felkészülve a koronavírusra.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Az 57 éves Marcello Natali a szülővárosa, Codogno kórházában dolgozott. A koronavírus-tesztje pozitív lett, először a cremonai kórházba szállították, majd miután kétoldali tüdőgyulladása lett, Milánóban próbálták kezelni. Az orvos meghalt.

A Euronewsnak adott egyik utolsó interjújában Marcello Natali arról beszélt, hogy kesztyű nélkül kellett dolgoznia a kórházban, mert a védőfelszerelés elfogyott. Az egészésgügyi dolgozók helyzetéről tragikus képet festett: Codogno térségében az orvosok csaknem fele karanténban vagy betegként kórházban volt.

„Nem voltunk felkészülve a koronavírusra: az antibiotikumok korában úgy nőttünk fel, hogy azt gondoltuk, egy mindenre jó tabletta elég” – mondta.

„Ez egy háború” – ezt már az olasz orvosok szövetségének az egyik képviselője mondta a Euronewsnak. Paolo Pedrini elmondta, csak Bergamo tartományban 600 orvosból 110 beteg, és a helyzet nem javult február vége óta. Kaptak ugyan néhány maszkot és kesztyűt, de semmi mást.

Olaszországban szerdán rekordot döntött a koronavírus-járvány halottainak a száma: 475 elhunytat regisztráltak, az országban összesen 2978-an haltak meg, és 36 ezer beteget tartanak nyilván.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!