szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jonah Hill és Leonardo DiCaprio vezeti a hiánypótló hollywoodi listát.

Van, aki bélyeget gyűjt, van, aki vonatokat számol, van, aki a bolygókat kutatja, de olyan is van, aki fogja 3500 film forgatókönyvét, és káromkodás-kutatást végez ebből az adatbázisból. A Buzz Bingo csapata épp az utóbbit csinálta, hogy rájöjjön, melyik filmben káromkodnak a legtöbbet, és melyik színész (karakter) a legmocskosszájúbb.

A vizsgálat, amit itt tanulmányozhatunk, azt mutatta ki, hogy a káromkodás/film listát egyértelműen A Wall Street farkasa vezeti. Scorsese 2013-as filmjében összesen 715 káromkodás hangzik el.

Ezzel megelőzi az Uncut Gems, a Kaszinó és a Jay és néma Bob visszavág című, szintén nem az emelkedett irodalmi nyelvéről híres alkotásokat is, amelyekben sorrendben „mindössze” 646, 606, 509 nyomdafesték-inkompatibilis kifejezés hangzik el. Ezután már csak 500 alatti találat van, többek között a Harag, a Kutyaszorítóban és a Beavis és Butthead-film is bekerült a TOP10-be.

©

A kutatás kitért arra is, hogy melyik színész volt olyan szerencsés, hogy a legtöbbet káromkodó karaktereket játszhatta el. Ebben Jonah Hill nyert 376 káromkodással, amelyet leginkább annak köszönhet, hogy a korai vígjáték (Superbad, Felkoppintva), majd a későbbi akciófilmes, drámás (21 Jump Street, Money Ball, War Dogs) szerepeinél is állandóan csúnyán beszélő figurát osztottak rá. Őt Leonardo DiCaprio követi picit lemaradva 361 káromkodással, majd szép sorjában követi Samuel L. Jackson, Adam Sandler és Al Pacino.

A fiktív karakterek közül DiCaprio karaktere nyert A Wall Street farkasából (332 káromkodás egy filmen belül), őt Adam Sandler követi az Uncut Gemsből, a harmadik Joe Pesci a Kaszinóból.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!