szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Még mindig nem lehet koncerteket tartani, veszélybe került az iparban dolgozók megélhetése.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában
Több mint 1500 zenész, köztük Ed Sheeran, Paul McCartney, a Rolling Stones, a Coldplay és Eric Clapton is aláírta azt a nyílt levelet, amelyben felszólítják az Egyesült Királyság digitális, kulturális, média- és sportügyekért felelős államtitkárát, Oliver Dowdent, hogy a brit kormány segítse ki a könnyűzenei iparágat a koronavírus-világjárvány idején.
A levélben azt írják, mivel elmaradnak a koncertek és a fesztiválok, az ágazatban dolgozó emberek ezreinek került veszélybe a megélhetése, a kormány azonban semmilyen segéllyel nem támogatja őket. A Media Insight Consulting kutatásaira hivatkozva a levél kijelenti, hogy a zeneipar tavaly 210 ezer embernek adott munkát és 4,5 milliárd font bevételt hozott a brit gazdaságnak.

Több mint 1500 zenész, köztük Ed Sheeran, Paul McCartney, a Rolling Stones, a Coldplay és Eric Clapton is aláírta azt a nyílt levelet, amelyben felszólítják a brit kormányt arra, hogy segítse a könnyűzenei iparágat a koronavírus-világjárvány idején – írja a Variety.

A levelet az Egyesült Királyság digitális, kulturális, média- és sportügyekért felelős államtitkárának, Oliver Dowdennek címezték. A zenészek azt írják, mivel elmaradnak a koncertek és a fesztiválok (és egyelőre nem is látszik, mikortól lehet újra élőzenei rendezvényeket tartani), az ágazatban dolgozó emberek ezreinek került veszélybe a megélhetése, a kormány azonban semmilyen támogatással nem segíti őket. A Media Insight Consulting kutatásaira hivatkozva a levél azt is hangsúlyozza, hogy a zeneipar tavaly 210 ezer embernek adott munkát és 4,5 milliárd font bevételt hozott a brit gazdaságnak.

Dowden a Twitteren reagált a levélre, ebben azt írta, megérti a zenészek aggodalmát, ezért mindent megtesz majd annak érdekében, hogy rövidesen előálljanak egy tervvel a visszatéréshez. Hozzátette azonban, hogy ezek a döntések nehéz kérdéseket vetnek fel a társas távolságtartással kapcsolatban, amelyről "tudjuk, hogy életeket mentett".

A kormány szóvivője elmondta, már most is támogatják a zenészeket, a segélyt több zenei szervezet és művész is igénybe vette, de továbbra is vizsgálják, hogy milyen támogatásokkal tudnák még segíteni őket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Háromszorosára emelik a bérleti díjakat az ócsai devizahiteles lakóparkban

Háromszorosára emelik a bérleti díjakat az ócsai devizahiteles lakóparkban

Már 750 ezren haltak meg a koronavírus-járványban

Már 750 ezren haltak meg a koronavírus-járványban

Übermodern lesz az új Mercedes S-osztály utastere

Übermodern lesz az új Mercedes S-osztály utastere