szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Balaton-parti település polgármestere a Facebookon számolt be a keresésről.

°Segítséget kérünk! 4 éves kisfiú Szőlő utca környékéről 20 óra körül eltűnt. Rendőrség kéri, hogy elsősorban belterületen, központban nézzünk körül, az erdő felé már sokan keresik” – tette ki a riasztást szerda kilenc körül Kondor Géza polgármester a Facebook-oldalára.

Miután a vízimentők értesültek erről, rögtön bekapcsolódtak a keresésbe. Mint írják több helyről - Keszthelyről, Zánkáról, Alsóörsről – is indultak keresők a környékre, összesen 32 fő, plusz a Mentésirányítási Központban még három.

A mentésben részt vett a nemrég üzembe helyezett két kutató drón (Bravo és Alpha) is a környező fedetlen területek átvizsgálására. A Rendőrség, a Polgárőrség, valamint az Önkéntes Tűzoltók kutyákkal vettek részt a keresésben.

Végül a „kaland” szerencsés véget ért, fél 12 előtt egy ötfős csapat rátalált a kisfiúra, aki az erdőben várta felkutatóit.

„Nagyszerű érzés volt épségben átadni szüleinek az eltévedt „fiatalembert”. Nagy volt az öröm, a keresésben résztvevők spontán tapssal ünnepelték a boldog pillanatot” – írta a vízimentő szolgálat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!