szerző:
DW
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sok parancsnok évekig hallgatott a jelenségről, ezzel maga is cinkos lett.

A német haderő egyik elit alakulatának, a KSK kommandós csoportnak az átszervezését és részleges feloszlatását rendelte el a német honvédelmi miniszter. Annegret Kramp-Karrenbauer azután döntött így, hogy számos jelentés igazolta: az alakulatban eluralkodtak az antiszemita, szélsőjobboldali és xenofób vélemények, de a vizsgálatok több más szabálytalanságra is fény derítettek.

Az alkotmányellenes szélsőjobboldali nézetek terjedése nem új jelenség a német hadseregben, mondják a helyzet kritikusai.

A Deutsche Welle riporterei egykori katonákkal találkoztak, hogy megkérdezzék, ők mit éltek át a hadseregben, és végül miért döntöttek úgy, hogy inkább leszerelnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felhúzták magukat a zenészek a Spotify alapítójának nyilatkozatán

Felhúzták magukat a zenészek a Spotify alapítójának nyilatkozatán

Gyurcsány: Tönkre akarják tenni a fesztiválpiacot

Gyurcsány: Tönkre akarják tenni a fesztiválpiacot

Bánsági Ildikó felmondott a Nemzeti Színházban

Bánsági Ildikó felmondott a Nemzeti Színházban