szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Két órát kellett állni a regisztráció miatt a határon.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Komoly torlódás alakult ki az M7-es autópályán a magyar-horvát határátkelő előtt, Letenyénél. A határátkelőnél 2 órás várakozással kell számolni, mert a horvát hatóságok kötelezően regisztrálják belépőket. Érdemes Szlovénia felé kerülni, arrafelé jelenleg nem kell torlódásra számítani.

©
©

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság javasolja, hogy amennyiben megoldható, a Horvátországba tartók még indulás előtt regisztráljanak online, így megkönnyítik a hatóságok munkáját.

Takács Tivadar a Zala megyei rendőrség szóvivője az imént azt mondta a hvg.hu-nak, hogy mérséklődött a tömeg, jelen pillanatban 40 percet kell nagyjából várni. Azoknak, akik előre kitöltötték a formanyomtatványt online – ami nagyjából öt percet vesz igénybe – nincs külön sáv, de legalább a kitöltés idejére nem kell pluszban várakozniuk, illetve a többieket sem tarják fel.

Horvátországban megugrott a fertőzések száma, ezért szigorítottak a szabályokon, a belépőktől önkéntes karantént kérnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az áldozatok nevének felolvasásával kezdődött Genovában az új híd avatása

Az áldozatok nevének felolvasásával kezdődött Genovában az új híd avatása

Júliusban közel 7000 erdőtüzet észleltek az Amazonas-medencében

Júliusban közel 7000 erdőtüzet észleltek az Amazonas-medencében

Majka: Politikailag a legnagyobb öngyilkosság magad ellen fordítani a véleményformálókat

Majka: Politikailag a legnagyobb öngyilkosság magad ellen fordítani a véleményformálókat