szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A keresztrejtvény és a kézimunka is segített egy 104 éves brit asszonynak abban, hogy túlélje a koronavírus-fertőzést.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

A Favershamban lévő idősek otthonában élő Grace Greenwood három hétig betegeskedett: nehezen lélegzett, de mivel nincs súlyos alapbetegsége, nem szorult rá a kórházi kezelésre. A BBC beszámolója szerint a Burmában született, és 1946 óta Angliában élő Grace Greenwood élete nagy részében idősgondozó volt, s az utóbbi néhány évben ő is segítségre szorul. „Már pár hete betegeskedett, s amikor felhívtak minket az otthonból, a legrosszabbtól tartottunk. De Grace egy pillanatig sem aggódott, amikor megtudta, hogy koronavírusos” – mesélte a BBC-nek Crystal Apollonia, az idős hölgy unokája. Hozzátette: nagymamája a betegség napjaiban is tartotta magát a szokásaihoz: keresztrejtvényeket fejtett és pulóvereket kötött.

Grace, aki unokája szerint nehéz életet élt, 1960-ban már súlyos beteg volt: emlődaganata volt, s ő ragaszkodott ahhoz, hogy végrehajtsák rajta az akkor ritkának számító mell levételt. A 104 éves asszonynak két gyereke született, egyikük 40 éves korában agydaganatban meghalt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Edzés közben kapott szívrohamot, meghalt a Crvena Zvezda amerikai kosarasa

Edzés közben kapott szívrohamot, meghalt a Crvena Zvezda amerikai kosarasa

A kormány kiemelt beruházássá tette a volt MSZMP-pártüdülő megújítását

A kormány kiemelt beruházássá tette a volt MSZMP-pártüdülő megújítását

A PayPal-maffia feje - Elon Musk életútja, 5. rész

A PayPal-maffia feje - Elon Musk életútja, 5. rész