szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Negyvennyolc napig úton volt.

Kleon Papadimitriou, a 20 éves görög főiskolai hallgató Skóciában ragadt a járvány ideje alatt, és mivel minden repülőjáratot leállítottak, esélye sem volt hazarepülni Athénba. Papadimitriou eldöntötte, hogy hazabiciklizik - írja a CNN.
"Csak most tudatosult bennem, hogy mekkora eredményt értem el" - mondja a 48 napos hazaútról a fiú. "Rengeteget tanultam magamról, a határaimról, az erősségeimről és a gyengeségeimről. Azt remélem, hogy ez az út legalább egy embert arra inspirált, hogy lépjen ki a komfortzónájából, és próbáljon ki valami újat, tegyen valami nagyot."

A 20 éves görög Kleon Papadimitriou az Aberdeeni Egyetem harmadéves hallgatója. Március utolsó napjaiban szeretett volna hazatérni Görögországba, ám hiába foglalt helyet három járatra is, mindet törölték.

Április elejére már tudta, hogy a következő hónapot karanténban fogja tölteni Skóciában,

ám akkor beugrott neki, hogy mi lenne, ha hazabiciklizne Athénba.

Papadimitriou még 2019-ben részt vett egy versenyen, ami előtt néhány hétig edzett, itt azonban egészen más jellegű dologra kellett felkészülnie: vett némi felszerelést, egy új biciklit, majd közölte a szüleivel és a barátaival a tervét.

A család belement az ötletbe, de csak azzal a feltétellel, hogy a fiú beállít egy alkalmazást, ahol ők folyamatosan nyomon követhetik, merre jár.

Május 10-én, néhány szardíniakonzervvel, mogyoróvajjal és kenyérrel, egy hálózsákkal, egy sátorral és egy biciklivel megkezdte az utat. Papadimitriou a CNN-nek elmondta, hogy a tereptől és az időjárástól függően 50 - 120 kilométert tett meg naponta. Anglián és Hollandián keresztül érkezett meg Németországba, ahonnan Ausztriába ment, majd egészen Olaszország keleti partjáig biciklizett. Innen hajóval utazott a görögországi Patraszig, majd biciklivel folytatta az útját Athénig.

Az út alatt a férfi időnként letáborozott egy erdőben vagy mezőn, de amikor ismerősök vagy barátok környékén járt, akkor lezuhanyzott és ágyban aludt. A fiú minden nap feljegyezte, mennyit haladt, majd bejelentkezett a családjánál.

Június 27-én, majdnem 50 nappal azután, hogy elindult, Papadimitriou hazatért a családjához.

"Csak mostanában tudatosult bennem, hogy mekkora eredményt értem el" - mondta a 48 napos útról a férfi, és hozzátette: a kihívás alatt rengeteget tanult magáról, a határairól, az erősségeiről és a gyengeségeiről. Papadimitriou egyébként nem sokat pihent, a nyarat munkával töltötte, és máris azon gondolkozik, milyen új kihívásba kellene belevágnia.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kásler szerint veszítettünk a fegyelmezettségünkből

Kásler szerint veszítettünk a fegyelmezettségünkből

A hatalmas robbanás miatt lemondani készül a libanoni kormány

A hatalmas robbanás miatt lemondani készül a libanoni kormány

A parlagfű miatt is több lehet a koronavírusos beteg

A parlagfű miatt is több lehet a koronavírusos beteg