szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bekerül a címerbe Benedek Tibor monogramja, valamint a 8-as sapkaszámát szimbolizáló jel.

Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya, az UVSE szakmai igazgatója, majd vezetőedzője június 18-án, életének 48. évében, súlyos betegség után hunyt el. A klub most úgy döntött, hogy címere felső részbe beemeli az egykori klasszis monogramját, valamint egy, a 8-as sapkaszámát szimbolizáló, egyben a végtelent is ábrázoló jelet.

A klub az erről szóló bejegyzésben írt arról a kezdeményezésről is, amely szerint jövőben Újpest Vízilabda Sportegyesület néven szerepelnének.

„Előáll az a furcsa helyzet, hogy mindenki >>újpestiként<< ír, beszél rólunk, csak mi nem hívhatjuk így magunkat. Azt gondoltuk, hogy amennyiben az UTE – aki mára már a tagságát sem újította meg a Magyar Vízilabda Szövetségben – indíttatást érzett volna arra, hogy ismét vízilabda szakosztályt hozzon létre, az elmúlt 12 évben talált volna rá alkalmat” – olvasható az UTE klubigazgatójának, Őze Istvánnak címzett levélhez adott magyarázatban. Ebben Lovas Péter UVSE-elnök arra kérte a sportvezetőt, hogy engedélyezze számukra az UTE által levédett „Újpesti Vízilabda” megnevezést.

A közleményben megjegyezték, hogy kérésükre „tanácsokat és egy nemleges választ” kaptak, ami „nagyon nem lepte meg őket”.

Így a csapat neve egyelőre marad UVSE Vízilabda Sportegyesület. Egyelőre”

– írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy magyar cégtől vásárol repülőket Nigéria hadserege

Egy magyar cégtől vásárol repülőket Nigéria hadserege

Rendőr hajtott autóval a tüntetők közé az Egyesült Államokban

Rendőr hajtott autóval a tüntetők közé az Egyesült Államokban

Autók is égtek a lezárásellenes holland tüntetéseken

Autók is égtek a lezárásellenes holland tüntetéseken