szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Komoly viták után bejelentette a brit környezetvédelmi miniszter, hogy maradhatnak a hódok Angliában.

Angliában a 16. században kihalt a szőréért, húsáért és mirigyváladékáért vadászott állat, ám 2013-ban Devon grófságban felbukkant néhány példány. Valószínűleg illegális kereskedelem révén jutottak be az országba, majd később szabadon engedték őket.

A kormány a hódokat eredetileg be akarta fogni és áttelepíteni, végül azonban kiegyeztek az állatvédőkkel egy ötéves tesztidőszakban, amely alatt megfigyelték, milyen hatással vannak a hódok a környezetükre.

Rebecca Pow környezetvédelmi miniszter csütörtökön pozitív mérleget vont: a területen jelentős mértékben nőtt a faji sokszínűség és a vízminőség, ezzel ellenállóbbá vált a klímaváltozással szemben.

A Devon Vadvédelmi Alap szervezet iránymutatónak nevezte a döntést: közlésük szerint ez az első alkalom, hogy törvényesen telepítenek vissza egy Angliában már kihalt emlősfajt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Már 600 hód él Magyarországon

A WWF Magyarország szerint az elmúlt tíz évben felgyorsult a magyarországi hódállomány elterjedése, számuk elérheti akár a hatszázat is.

Elektromos fogkefét használ? Akkor erről tudjon

Elektromos fogkefét használ? Akkor erről tudjon

Újabb tervekkel állt elő Matolcsy, hogy évi 20 ezerrel több magyar szülessen

Újabb tervekkel állt elő Matolcsy, hogy évi 20 ezerrel több magyar szülessen

Valami közbejött, mégsem repül 18 kilométer magasra a SpaceX Csillaghajója

Valami közbejött, mégsem repül 18 kilométer magasra a SpaceX Csillaghajója