szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A humorista szerint röhejes, hogy a 21. század Európai Uniójában pár füves cigiről kell beszélni.

Kábítószer-birtoklás gyanúja miatt hallgatták ki Rekop Györgyöt, a Showder Klub humoristáját. Ezt maga az érintett erősítette meg a hvg.hu-nak. A kormánypárti sajtóban azt írták, a rendőrök kábítószergyanús növényi származékokat találtak az otthonában. A Telex információi szerint kis mennyiségű kábítószer birtoklásáról van szó, emiatt vitték be őt és barátnőjét a XIX. kerületi Bethlen Gábor utcai lakásukból.

Rekop a hvg.hu-nak azt mondta:

Amit leírtak, köszönőviszonyban sincs a valósággal. Egy pár füves cigiről van szó, csekély mennyiségről, alkalmi fogyasztásról, csak vannak jóakaróim, akik felnyomtak, és most úgy állít be a sajtó, mintha én lennék a kispesti Pablo Escobar. Vicc, hogy a 21. század Európai Uniójában ez még téma.”

A jelenlegi drogszabályozás szerint, ha Rekopnál csak csekély mennyiséget találtak, és korábban nem vettek részt elterelésen, valamint beismerték tettüket, akkor drogprevencióra mehetnek bíróság helyett, viszont ha a lefoglalt fű tiszta THC-tartalma több mint hat gramm, mindenképp le kell folytatni az eljárást, aminek a vége akár ötéves büntetés is lehet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Titkos infók

Marabu Féknyúz: Titkos infók

Átneveznék a nápolyi stadiont Maradona emlékére

Átneveznék a nápolyi stadiont Maradona emlékére

63 ezer magyar veszítette el a munkáját szeptemberben és októberben

63 ezer magyar veszítette el a munkáját szeptemberben és októberben