szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Három nő hagyta el az intézményt, később az otthonukban találta meg őket a rendőrség.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Engedély nélkül elhagyta a dél-romániai Târgu Jiuban (Zsilvásárhely) működő megyei kórházat három, oda beutalt, koronavírussal fertőzött orvos, írja a Főtér.ro.

Az orvosok eltűnését a tisztiorvosi szolgálat illetékesei fedezték fel csütörtökön este, ellenőrzés közben. Később derült ki, hogy mindhárman a kórházban dolgozó orvosok, akiket néhány napja utaltak be. Három, 31 és 55 év közötti nőről van szó, egyikük pneumológus, másikuk az intenzív osztályon dolgozik, a harmadik orvosról nem derültek ki részletek.

Az intézmény értesítette a rendőrséget, a hatóság másnap hajnalban otthonukban megtalálta az orvosokat. Azonnal mentőt hívtak, és vissza is vitték őket a kórházba, majd bűnügyi feljelentést tettek ellenük a járvány leküzdésének meghiúsítása miatt, és a kórház is belső vizsgálatot indít az ügyben.

A portál azt írja, hogy járvány kitörése óta közel hatezer egészségügyi dolgozót fertőzött meg a koronavírus Romániában.

Képünk illusztráció.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus elleni antitestet mutattak ki egy egészséges újszülött szervezetében

Koronavírus elleni antitestet mutattak ki egy egészséges újszülött szervezetében

Nagyon bejött az Apple-nek az elmúlt időszak

Nagyon bejött az Apple-nek az elmúlt időszak

Mennyiért vesz meg egy iPhone-t az Apple?

Mennyiért vesz meg egy iPhone-t az Apple?