szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfi tettét támadásnak minősíthetik, nem viselt maszkot.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A 61 éves Raymond Deskins egyrészt Donald Trump nagy támogatója, másrészt a maszkviselés makacs ellenzője. Egy, az internetre felkerült videó szerint ez utóbbival kész másokat is veszélyeztetni. Nemrég ugyanis Donald Trump virginiai golfpályája mellett keveredett szóváltásba két, meg nem nevezett nővel, akik felszólították, hogy menjen távolabb tőlük, mivel a koronavírus-járvány közepén nem visel maszkot.

A férfi ezek után inkább szándékosan rájuk lehelt. Az egyik nő már ekkor jelezte, hogy ez testi sértés, a hatóságok pedig megerősítették, vádat emeltek ugyanis a férfi ellen.

Virginia államban bizonyos helyeken kötelező a maszkviselés, szabad téren azonban nem.

Az incidens szombaton történt Trump golfpályája mellett, ahol az elnök golfozott, és ahol rendszeresen összegyűlnek a támogatói és az ellenzői is. A két nő az utóbbi csoportba tartozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Wayne Rooney visszavonult

Wayne Rooney visszavonult

Jegybanki alelnök: Addig járatjuk a pénzpumpát, ameddig kell

Jegybanki alelnök: Addig járatjuk a pénzpumpát, ameddig kell

Biden megkapta az elnöki Twitter-fiókot, de Trumppal ellentétben ő "nulláról" kezd

Biden megkapta az elnöki Twitter-fiókot, de Trumppal ellentétben ő "nulláról" kezd