szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kerületi újságban pedig nyolcoldalas mellékletet készítettek, melyet minden háztartásba eljuttatnak.

Rendhagyó plakátkampányba kezd a XV. kerület: „Nem magánügy” címmel 200 plakátot helyeznek ki a kerület főbb pontjain és intézményeiben, hogy így hívják fel a figyelmet a nők elleni erőszakra. Az önkormányzat és az Újpalotai Család- és Gyermekjóléti Központ az akcióval a „16 akciónap a nők elleni erőszak ellen” eseménysorozathoz csatlakozott.

„A családon belüli erőszaknak igenis neme van"

Miért akkora dráma, hogy Magyarország elutasítja az Isztambuli Egyezmény ratifikálását? Vannak gyakorlati következményei annak, hogy csak a kapcsolati erőszak van nevesítve, a nők elleni erőszak nincs? Egyáltalán mi az a „romboló gender-szemlélet", amire hivatkozva a KDNP nyilatkozatot terjesztett az Országgyűlés elé az egyezmény elutasításáról? Mindent elmagyarázunk a Patent Egyesület jogászával, Spronz Júliával.

A plakátok mellett a kerületi újság nyolcoldalas mellékleteként különszámot is készítettek, a tájékoztatókat és segítségkérési információkat a kerület összes háztartásába, azaz 31 ezer postaládába eljuttatják. A cikksorozatokat a XV. kerületi önkormányzat honlapján is publikálják.

Cserdiné Németh Angéla polgármester elmondta: kiemelt feladatuk a nyilvánosság figyelmének felkeltése, és tájékoztatás nyújtása a nők elleni erőszakról, valamint a szolidaritás kifejezése az áldozatok iránt. Ezen kívül nyomást is akarnak gyakorolni a döntéshozókra a nők elleni erőszak minden formájának megszüntetése érdekében.

„Főleg egy olyan helyzetben, mint a jelenlegi, amikor családok, párok ezrei, közöttük bántalmazók és bántalmazottak kell, hogy összezárva éljenek nap mint nap” – tette hozzá.

Családi erőszak karanténban: veszélyes emelkedésre figyelmeztetnek a szakértők

A szokottnál is kétségbeesettebb hívások, szaporodó új jelentkezők, folyamatosan csörgő telefonok - a kijárási korlátozások bevezetése óta kivétel nélkül hasonló jelenségekről számoltak be a bántalmazott nőknek létrehozott magyarországi segélyvonalak munkatársai. Bár teljes kijárási tilalom nincs, a vidék pedig ki is nyitott, a koronavírus-járvány Magyarországon a szokásosnál is nehezebb helyzetbe hozta a segítségre szoruló áldozatokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Equilor: Várnak kockázatok Amerikára Biden alatt

Equilor: Várnak kockázatok Amerikára Biden alatt

Online órája közben hunyt el egy Bács-Kiskun megyei iskola tanára

Online órája közben hunyt el egy Bács-Kiskun megyei iskola tanára

Nem, a gazdagok adókedvezményei a gazdagokon kívül senkinek nem jók

Nem, a gazdagok adókedvezményei a gazdagokon kívül senkinek nem jók