szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Khing Hnin Wai a szokásos edzővideóját forgatta, miközben Mianmarban tíz év után újra átvette a hatalmat a hadsereg.

A mianmari oktatási minisztérium alkalmazásában álló edző, Khing Hnin Wai úgy tartott online edzést, hogy mögötte épp hatalomátvétel történt Mianmarban: a hadsereg hétfőn vette át a hatalmat, Aung Szan Szú Kjit, az ország tényleges vezetőjét őrizetbe vették, jelenleg a hadsereg főparancsnokánál van a hatalom.

Az edzővideó persze gyorsan népszerű lett, hiszen az órát tartó nő tényleg egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy épp történelem van a háta mögött. Emiatt többen is megkérdőjelezték a videó hitelességét, de Khing Hnin Wai eddig is tartott ugyanezen a helyszíneken órákat, csak a háttér akkor jóval békésebb.

A katonai puccs két hónappal a novemberi választás után történt, amit Aung Szan Szú Kji és az NLD párt nyert meg. A hadsereg szerint csalás történt a választáson, és tíz évvel azután, hogy demokratikus berendezkedésre állt át az ország, ismét ők vették át a hatalmat.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!