szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre nagyobb a nyomás a Buckingham-palotán, hogy reagáljon valamit a rasszizmus vádjára.

Meghan Markle az Oprah Winfrey-nek adott interjúban több vádat is megfogalmazott a brit királyi családdal szemben. Ezek közül a legsúlyosabb és legbotrányosabb, a monarchia hírnevét komolyan megtépázó állítás az volt, hogy a királyi családból valaki – akiről a kamerák mögött elmondták, hogy nem Erzsébet királynő és nem Fülöp herceg volt – aggodalmát fejezte ki a születendő fiuk bőrszíne miatt.

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Mindenekelőtt érdemes tisztázni: ez nem egy interjú volt, hanem egy baráti, terápiás célú beszélgetés és sok millió dolláros projekt. (Már ha abból indulunk ki, hogy interjú az, amit a szexuális visszaélés vádját magáról lerázni próbáló András herceg adott a BBC-nek, és meg is bánta.)

A történetben volt némi ellentmondás, Markle állítása szerint ez a terhessége ideje alatt többször is elhangzott, Harry herceg viszont azt állította, hogy még a házasságkötésük előtt fogalmazódott meg a kérdés, és csak egyszer. A hercegi pár ráadásul nem árulta el, hogy kiről van szó, amivel az uralkodón és a férjén kívül lényegében mindenkit gyanúba kevert a királyi családban.

Ennek a gyanúnak a tisztázására most egyre nagyobbnak tűnik az igény. Harry ugyanis a rasszizmust nevezte meg a távozásuk egyik legfőbb okaként.

A Buckingham-palota eddig nem reagált az interjúra, a brit sajtó információi szerint válságtanácskozást tartottak. A BBC tudósítója szerint egyre kevésbé tartható, hogy hallgassanak Harryék vádjai után, ugyanakkor nem akarják elsietni sem a reakciót. A Daily Mail úgy tudja, a válságtanácskozáson részt vett a királynő, Károly herceg és Vilmos herceg is. A bulvárlap belső forrásokra hivatkozva azt írja, hogy „erős sokk és szomorúság” jellemezte a hangulatot, és az információi szerint a királynő – több időt kérve – az utolsó pillanatban nem írta alá a nyilatkozatot, amelyet kiadtak volna.

©

Boris Johnson miniszterelnök hétfőn egy sajtótájékoztatón a csodálatát és tiszteletét fejezte ki a királynő iránt, de a királyi család egyéb ügyeire, ahogy eddig sem, most sem akart reagálni. Joe Biden amerikai elnök szóvivője pedig annyit mondott az interjúról, hogy elismerést érdemel mindenki, aki bátran beszél a mentális egészség kérdéséről.

Mindeközben újabb fekete-fehér fotó jelent meg Harryékről abból az alkalomból, hogy az interjúban a nyilvánosság számára is kiderült, hogy a második gyerekük kislány lesz.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fülöp herceg temetése képekben

Fülöp herceg temetése képekben

NNK: A rákszűrések rövid ideig tartó halasztása nem jár kockázattal

NNK: A rákszűrések rövid ideig tartó halasztása nem jár kockázattal

Újabb milliárdos építkezne a Balatonnál

Újabb milliárdos építkezne a Balatonnál