szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem lehet azt mondani, hogy a világ legfontosabb séfversenye, a Bocuse d’Or szervezőinek ne lenne humora.

Kihirdették a legfontosabb nemzetközi séfverseny, a Bocuse d’Or döntőjének idei tematikáját, azaz azt, hogy milyen alapanyagokból milyen tálakat kell létrehozniuk a megmérettetésen induló szakácsoknak, köztük a magyar indulóknak, a Babel étteremből ismert Veres István csapatának.

És az eddig előkelőségéről, látványos, nagyszabású táljairól ismert verseny kiírása ezúttal szakított a megszokással, hogy a járvány legfontosabb gasztronómiai (kényszer)trendjére utaljon:

idén dobozos, elviteles ételeket kell alkotniuk a csapatoknak.

A hústál főszereplője a marhahús lesz, és összesen 14 ételdobozt kell elkészíteniük a rendelkezésre álló idő alatt a versenyzőknek. Tartalmazniuk kell továbbá egy-egy előételt, főételt és desszertet, melyeknek az alapanyaga paradicsom – adta hírül a Dining Guide.

A más években januárban megtartott versenyt idén is Lyonban rendezik meg, a jelenlegi tervek szerint szeptember 26-27-én. A magyar csapat coach-a a Bocuse d’Or eddigi legsikeresebb magyar séfje, a 2016-ban Európa-bajnok Széll Tamás lett.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!