szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem lehet azt mondani, hogy a világ legfontosabb séfversenye, a Bocuse d’Or szervezőinek ne lenne humora.

Kihirdették a legfontosabb nemzetközi séfverseny, a Bocuse d’Or döntőjének idei tematikáját, azaz azt, hogy milyen alapanyagokból milyen tálakat kell létrehozniuk a megmérettetésen induló szakácsoknak, köztük a magyar indulóknak, a Babel étteremből ismert Veres István csapatának.

És az eddig előkelőségéről, látványos, nagyszabású táljairól ismert verseny kiírása ezúttal szakított a megszokással, hogy a járvány legfontosabb gasztronómiai (kényszer)trendjére utaljon:

idén dobozos, elviteles ételeket kell alkotniuk a csapatoknak.

A hústál főszereplője a marhahús lesz, és összesen 14 ételdobozt kell elkészíteniük a rendelkezésre álló idő alatt a versenyzőknek. Tartalmazniuk kell továbbá egy-egy előételt, főételt és desszertet, melyeknek az alapanyaga paradicsom – adta hírül a Dining Guide.

A más években januárban megtartott versenyt idén is Lyonban rendezik meg, a jelenlegi tervek szerint szeptember 26-27-én. A magyar csapat coach-a a Bocuse d’Or eddigi legsikeresebb magyar séfje, a 2016-ban Európa-bajnok Széll Tamás lett.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!