szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Duplázódnak a bírságok póráz és szájkosár hiánya esetén.

Akár 40 ezer forintra is megbírságolhatják szombattól azokat a lengyel kutyatartókat, akik nem a kellő óvatossággal és körültekintéssel sétáltatják őket, vagyis nem tesznek pórázt és szájkosarat rájuk olyan körülmények között, amelyek ezt megkövetelik.

A büntetési tétel alapállapotban 50-250 Zloty, de azoknak a kutyáknak a gazdáira, amelyek veszélyt jelenthetnek más állatokra vagy emberekre, akár 500 zlotys büntetés is várhat.

A bírságok emeléséről beszámoló Gazeta Wyborcza jelezte, hogy az intézkedés főként azokat a kutyatartókat sújthatja, akik kedvence veszélyt jelent másokra vagy az erdei vadállatokra. A lengyel erdészet szerint tavaly legalább 180 szarvast pusztítottak el kutyák csak a Varsó környéki erdőkben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!