szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 6 év körüli gyermek nem tudott visszamászni a peronra, de egy mozdonyvezető meglátta, és azonnal segített.

Mumbai egyik vasútállomásán sétált egy indiai nő és gyermeke, amikor a 6 év körüli fiú a sínekre zuhant. A kicsi megpróbált visszamászni a peronra, de az túl magas volt neki, látássérült édesanyja egymaga pedig nem tudta kihúzni onnan.

A párosra és a kiabálásra egy mozdonyvezető is felfigyelt, aki tétovázás nélkül a gyermek segítségére sietett. A biztonsági kamera felvételén látszik is, ahogy a férfi a sínekre ugorva rohan a család felé,

miközben szemből nagy sebességgel érkezik egy szerelvény.

Az eset végül nem torkollott tragédiába, de ez alighanem csak a hős mozdonyvezető gyorsaságának volt köszönhető: a férfi előbb a peronra segítette a gyermeket, majd ő is utánaugrott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!