szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Tesla és a SpaceX 49 éves első embere az NBC Saturday Night Live című műsorában beszélt állapotáról.

Elon Musk társházigazda volt a műsorban, ami komoly elismerésnek számít – eddig olyan sztárok jelentek itt meg, mint Adele, Chris Rock, Ringo Starr vagy Will Ferrell. A milliárdos üzletember itt jelentette ki, hogy ő az első Asperger-szindrómás, akinek lehetősége volt fellépni az SNL-ben, mire a közönség hangos ujjongásban tört ki – közölte a BBC.

Egyesek azonban rámutattak, hogy Dan Aykroyd, aki korábban már vezette a programot, szintén aspergeres, sőt Tourette szindrómás is.

Musk arról is beszélt, hogy milyen az Asperger-szindróma. Azt mondta róla, egyszerűen máshogy érzékeli miatta a világot, mint mások, és nem annyira jók a szóbeli kommunikációs képességei sem.

Valóban megfigyelték az aspergereseken, hogy nehézségeik lehetnek a nyelvhasználat terén, és több időre van szükségük az információk feldolgozásához. Sokszor nehéz számukra az érzelmek kifejezése is, ugyanakkor empatikusabbak lehetnek, mint a nem aspergeresek. Sokan közülük nagyon speciális és fókuszált érdeklődési körrel rendelkeznek, amelyből olykor sikeres karriereket építenek.

A Saturday Night Live legutóbbi adása azért is emlékezetes, mert beszakadt miatta a Dogecoin nevű, eredetileg viccből indított kriptovaluta árfolyama, amelynek Elon Musk az egyik legnagyobb támogatója, s amelyet fellépése előtt jó magas árfolyamra pumpáltak fel a spekulánsok, majd amikor az üzletember beszélni kezdett róla, elkezdték eladni. 70-ről nagyjából 50 centig esett a jegyzés, holott elemzők inkább ellentétes hatásra számítottak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!