szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hatóság arra keres bizonyítékot, hogy megalapozott-e a hivatali visszaélés gyanúja.

A román korrupcióellenes ügyészség (DNA) kedden bejelentette, hogy vizsgálódik a márciusban Ozsdola közelében kilőtt hatalmas medve ügyében – adta hírül a Maszol.ro.

A román portál szerint a DNA hivatali visszaélés gyanújával indított eljárást, a medvevadászat engedélyezésével kapcsolatos iratok törvényességét vizsgálják. A Maszol szerint egyelőre a hivatali visszaélés gyanújának megalapozottságára keresnek bizonyítékokat.

A portál emlékeztetett: korábban a kézdivásárhelyi ügyészség is bejelentette, hogy orvvadászat és jogtalan fegyverhasználat gyanújával vizsgálódik az ügyben.

Illegálisan lőhette ki az EU egyik legnagyobb medvéjét egy herceg

Az illetékes vadásztársaság egy nőstény medve kilövésére kapott engedélyt a minisztériumtól, ám a helyett egy kapitális hímmel végeztek. Josef-Emanuel, Liechtenstein hercege állítólag 7 ezer eurót fizetett a vadászatért.

Az Agent Green környezetvédelmi szervezet a múlt héten azt állította, hogy az Európai Unió egyik legnagyobb barnamedvéjét lőtték ki a székelyföldi Ozsdola közelében lévő védett területen márciusban, egy törvénytelenül szervezett trófeavadászaton. Szerintük az Arthur néven emlegetett 17 éves kapitális hímet az Ausztriában élő Josef-Emanuel, Liechtenstein hercege lőhette le, aki 7000 eurót fizetett a vadászatért, és el is szállította a trófeát.

Később Octavian Berceanu, a romániai környezetvédelmi őrség vezetője a Digi24 hírtelevízióban azt mondta, hogy az üggyel kapcsolatban vizsgálatot folytatnak, mert felmerült az orvvadászat gyanúja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!