szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hol szabad a napozás? És hol kell óvatoskodni?

A nyár még idén is rengeteg bizonytalanságot tartogat, de akad egy térkép, amely legalább néhány kérdésre választ ad a strandolással kapcsolatban. Hol lehet topless vagy nudista módon napozni? A kérdésben az egyik fürdőruhamárka térképe igazít el. Az egész világot felölelő térképen pirossal jelölték azokat az országokat, ahol szóba sem jöhet bármiféle meztelenkedés. Marokkóban, Bahreinban vagy Fehéroroszországban tehát inkább ne próbálkozzunk a hiányos fürdőruhás strandolással.

©

A térkép készítői 29 olyan országot találtak, ahol nem egyértelműek a szabályok, és ahol elvétve akadnak olyan strandok, ahol meg lehet kockáztatni a topless napozást. Ilyen például Tunézia, ahol szállodák magánterületén szóba jöhet, a nyilvános strandokon viszont tilos a topless napozás.

Zölddel jelölték azokat az országokat, ahol elfogadott a topless napozás és hivatalos nudista fürdőhelyek is vannak. Itt elvileg csak az egyéni szemérmesség szab határt a szabad napozásnak. Akad néhány szürke ország is, ahonnan nem sikerült megfelelő információt gyűjteni.

A térképet a Pour Moi fürdőruhamárka készítette, itt lehet tanulmányozni.

 

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!