szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A gyümölcs ára 2010 óta változatlan, a belépőért azonban súlyos árat kell fizetni.

A hétfőn indult wimbledoni tenisztorna két hetére átmenetileg újraéled a fél éve London Mayfair negyedében bezárt luxusétterem, a Le Gavroche. Az exkluzív jegyeket vásárlóknak nem kell a domboldal füvén piknikezve nézni a hatalmas kivetítőt, hanem hűs közegben fogyaszthatnak márkás pezsgőt, a Le Gavroche séfjei által összeállított különleges menüt, csipegethetnek a kivételes sajtokból.

Wimbledon legismertebb csemegéje ugyanakkor az 1877-es kezdetek óta a kenti grófság ültetvényein, hajnalban szedett friss eper tejszínhabbal. Az ár 2010 óta változatlan, 2,5 font, és a dobozban mindig tíz szem eper lapul, amelyek idén a kedvező időjárási körülmények miatt nagyobbak, és a két hét alatt több mint 200 ezer adag szokott elkelni belőlük.

Az ínyenceknek egy nap a Le Gavroche kínálatával és a wimbledoni teniszközpontban a centerpályára szóló belépővel fejenként 2765 fontba kerül. Az utolsó napon ugyanezért – a férfi egyes döntőjére szóló jeggyel – viszont már legalább 6400 fontot kell fizetni. Mindkét típusú prémium belépő már márciusban elkelt, a szokásosnál egy hónappal korábban. A Financial Times szerint ez azt jelzi, hogy bejött a rendező All England Lawn Tennis and Croquet Club számítása, hogy a Covid bezártsága után az élményekért pénzt nem sajnáló gazdagok átveszik a vállalati szponzoráció kedvezményezettjeinek helyét a jól fizető vendégek között.

A wimbledoni torna tavaly 380 millió font bevételt és 53 milliós üzemi nyereséget hozott, ami lehetővé tette, hogy a pénzdíjat idén 12 százalékkal, 50 millió fontra emeljék.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!