Jön a vegán Nutella, csicseriborsó és rizsszirup lesz benne tej helyett
A Ferrero ősszel dobja piacra Európában a teljes mértékben növényi alapú, tehéntej nélkül készült mogyorókrémet.
hvg.hu
A Ferrero bejelentette, hogy idén ősszel megérkezik az európai boltokba a növényi alapú Nutella. A tehéntej nélkül készült változat az ígéret szerint ugyanazt az ízélményt adja, mint az eredeti.
A vegán Nutellában a tejet olyan összetevőkkel helyettesítik, mint a csicseriborsó és a rizsszirup, emellett persze elengedhetetlen összetevőként megtalálható benne a pörkölt mogyoró és a kakaó. Az új termék 350 grammos, újrahasznosítható, zöld tetővel ellátott üvegben kerül forgalomba.
Első körben többek között Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban és Belgiumban lesz kapható, de a Ferrero szóvivője szerint a jövőben több országban is forgalmazzák majd.
Az 1964-ben alapított Nutella idén ünnepelte fennállásának a hatvanadik évfordulóját.
Egy üveg Nutellában visszaköszön a történelem, a leleményesség és a kreativitás, így a mai születésnapján visszatekintünk azokra a fordulatokra, amelyeknek a háztartások sztárját köszönhetjük.
„A bukásoktól, brutális sérülésektől való félelem folyamatosan bennem van” – meséli Valter Attila országútikerékpár-versenyző a Penge podcast legújabb adásában, ahol arról is beszélget Szilágyi Áronnal és Kenyeres Andrással, hogy milyen gondolatok futnak át az agyán egy esés után, mekkora nyomást jelentett számára a 2021-es berobbanása, és milyen hatással vannak rá a kommentek.