szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Túrákat, borsétákat szerveznek, könyvet írnak, blogot írnak külföldieknek a magyar borokról és borvidékekről.

Egy magyar kisvállalkozás, a külföldieknek bortúrákat szervező Taste Hungary díjat nyert a nemzetközi Drinks Business szaklap versenyén. A vállalkozás turizmus kategóriában, "A bor- és párlat-turizmus fejlesztése területén elért kiemelkedő teljesítményért” nyerte el az elismerést.

"Az idei nyertes teljesen új megközelítést talált ki arra, hogy miként csalogathatja a turistákat rögtön a kontinens szívébe” - fogalmazott indoklásában a Drinks Business Awards zsürije.

Céginfó

A budapesti Taste Hungary Kft.-t 2011-ben alapította Carolyn Bánfalvi és Bánfalvi Gábor 500 ezer forintos törzstőkével. A cég 2013-ban 6 millliós árbevétel mellett 364 ezer forintos veszteséggel zárta az évet. 2012-ben 5 milliós forgalom mellett 3,5 milliós veszteséget produkáltak. 

A cég legfőbb erőssége, hogy kitűnő marketinggel viszi hírét a hazai borvidékeknek a világban. Túrákat, borsétákat szerveznek, könyvet, blogot írnak külföldieknek a magyar borokról. Alvállakozóikkal a gasztronómia, a helyi étkezési szokások és borok megismertetése köré szerveződnek, idegenvezetőik pedig az étkezési és italozási szokások szakértői, gasztronómiai újságírók, valamint elkötelezett gasztroszerelmesek.

Bánfalvi Carolyn olyan elismert könyvek szerzője, mint a Food Wine Budapest (Étel, bor, Budapest - Little Bookroom kiadó) és a The Food and Wine Lover's Guide to Hungary (Magyar ételek és borok kedvelőinek kézikönyve - Park Kiadó), cikkei rendszeresen jelennek meg nemzetközi lapokban. A Taste Hungary sétáit, túráit és szolgáltatásait olyan kiadványokban ajánlották már, mint a The Wall Street Journal, The New York Times, és a Condé Nast Traveller.

Az évente kiosztott brit Drinks Business Awards 11 éve működik. Mostanra egy rangos, szakmailag mérvadó, nemzetközileg is elismert díjjá nőtte ki magát a bor- és szeszesital-iparágon belül. Díjakat kiskereskedelmi szektor, importőrök, logisztika, turizmus, design és marketing kategóriában adnak ki.

Ha szeretne más érdekes hírről is olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vihar miatt több mint 200 budapesti utast hagyott a Wizz Air Cataniában

Vihar miatt több mint 200 budapesti utast hagyott a Wizz Air Cataniában

A divat ára: teszteltük az új BMW X4-et

A divat ára: teszteltük az új BMW X4-et

A fél világ által vágyott munkakör jön a Sims játékba

A fél világ által vágyott munkakör jön a Sims játékba

Végre már megrendelhetjük a régóta ígért repülő autót

Végre már megrendelhetjük a régóta ígért repülő autót

Radics Gigi "kultúrdiplomáciai úton" képviseli Magyarországot a világ túlfelén

Radics Gigi "kultúrdiplomáciai úton" képviseli Magyarországot a világ túlfelén

Nagy lehet a baj, dolgozói harmadát kirúgja az Android atyja

Nagy lehet a baj, dolgozói harmadát kirúgja az Android atyja