szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Y generáció vásárlási szokásait vizsgáló felmérés meglepő eredményre jutott.

Azt tudjuk az Y generációról, hogy a technológia megszállottjai, hezitálás nélkül felmondanak, és legalább egy tucat munkahelyük volt már, fontosnak tartják, hogy lássák a munkájuk eredményét, és hogy jó közösségben dolgozzanak, utóbbiakat gyakran a fizetés elé helyezve a prioritási listán, bár ezt egy 2700 munkaadó bevonásával készült mítoszromboló felmérés egyszer megcáfolta. Ezek – a legutóbbit leszámítva – nem meglepő információk, az már inkább az, ami a TD Bank felméréséből derült ki, amely 1500, az említett korcsoportba tartozót kérdezett meg vásárlási szokásairól.

A felmérésből többek között kiderült, hogy több készpénzt használnak, mint gondolnánk, félnek az eladósodástól, nem igazán érdeklik őket a pontgyűjtő kártyák és ugyan többet vásárolnak, mint más korosztálybeliek, viszont az akciókra csapnak le, így kevesebb pénzt költenek.

Kávé - bármennyit meg tudnak inni belőle
©

Az egyetlen kategória pedig, amire bárki másnál több pénzt áldoznak, az a kávé és a gyorskaja. Ennek oka nyilván a rohanó életmód, de ha kicsit jobban megkapargatjuk a dolgot, azt látjuk, hogy nem csak ez a generáció az, amelyiket szorítják a határidők, inkább arról van szó, hogy a hatékonyság mellett a kényelem az, ami magyarázza költési szokásaikat, már ha a főzésről van szó. Ezért ha cégének célközönsége az Y generáció, jó, ha tudja, hogy nem csak minőségi termékre, szolgáltatásra vágynak, de ezt minél előbb szeretnék megkapni – írja a felmérésre hivatkozva az Inc.com.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
„Szexet akarok, úgyhogy kussolj, és ne nézz rám!”

„Szexet akarok, úgyhogy kussolj, és ne nézz rám!”

A sors iróniája, éppen most készül új székházba a Fundamenta Lakáskassza

A sors iróniája, éppen most készül új székházba a Fundamenta Lakáskassza

Valóságos fegyverarzenált találtak egy miskolci férfi otthonában a rendőrök – fotók, videó

Valóságos fegyverarzenált találtak egy miskolci férfi otthonában a rendőrök – fotók, videó

Az utcán állt a sor a Fundamenta-ügyfélszolgálat előtt a nyitásra várva

Az utcán állt a sor a Fundamenta-ügyfélszolgálat előtt a nyitásra várva

Olcsóbb lett a benzin és a gázolaj

Olcsóbb lett a benzin és a gázolaj

Kiszivárgott: 9000 embert rúg ki a kormány

Kiszivárgott: 9000 embert rúg ki a kormány