szerző:
hvg.hu

A Kanadában tanító Tilcsik András is bekerült a körbe, akik közül kiválasztják a legjobb, menedzsmentről gondolkodó kutatókat.

Magyar jelölt is felkerült a menedzseri gondolkodás Oscar-díjának is nevezett Thinkers50 jelöltjei közé. A torontói Rotman School of Managementen dolgozó Tilcsik András a stratégiai díjra esélyes nyolc jelölt közé került – az a ma esti gálán, Londonban derül ki, hogy kik lesznek a díjazottak.

A Financial Times 2001 óta kétévente hirdeti ki, kiket tart a világ legjobbjainak a menedzsment és a vezetés kérdésein gondolkozók közül. A korábbi díjazottjaik között volt már Bill Gates és Steve Jobs is – igaz, újabban már szigorúbban figyelnek arra, hogy ne elsősorban menedzsereket díjazzanak, hanem olyanokat, akik tudományosan kutatják a témát.

A stratégiai díj jelöltjei között olyanok szerepelnek, akik azt kutatják, miként érdemes a cégeknek meghozniuk a stratégiai döntéseiket, hogyan határozzák meg a céljaikat és azt, hogy milyen módon jutnak el oda. Tilcsik ezen belül közelebbről a munkahelyek szervezeti kérdéseit vizsgálja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!