szerző:
hvg.hu

Szombaton tartanak utoljára nyitva. Bojár Iván András megható posztban búcsúzott az étkezdétől.

Bő egy évvel azután, hogy a szomszédban lakat került a Gyorskocsi utcabeli legendás retró menza ajtajára, a Pajtás Étteremre, Buda másik kedvelt, házias ízeket kínáló helye, a Csalogány utcai Róma ételbár is bezár. A Víziváros Facebook-oldalán írták meg először, hogy az ételbár 31 év után szűnik meg, de a neten elérhető online menün is ott áll piros betűkkel: ma rendelhetünk utoljára.

A Róma ételbárról ódákat zengtek nemcsak Budán, de Budapest-szerte, igazi retró étterem volt ez is, daragaluskás húslevessel, velős sertésszelettel, sült libacombbal, kockás terítővel és szódával. A hely pikantériáját a magyaros ízeken kívül a bájos lepukkantsága és híres vendégköre adta, több fideszes poltikus, köztük Orbán Viktor is szívesen megfordult itt.

Bojár Iván András a Facebookon búcsúzott el a Rómától, ő azt írta, hogy a tulaj - akit mindenki csak Cicának nevezett - elfáradt. "Ötvenöt éve dolgozik a vendéglátásban. Nagy betegségen van túl. Nincs ereje vinni tovább, s ami különös: másnak sem. Nem folytatódik a legenda új nemzedék által gondozva, ahogy a Kádár él ma is az Orbán korszak alatt" - utal a Róma ételbár pesti párjára, a másik közkedvelt retró étkezdére a Klauzál téren.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!