szerző:
T.S.
Tetszett a cikk?

A Lotus F1-es Team oszlopos tagjának számító Romain Grosjean nagy szenvedélye a főzés-sütés, szabadidejében nemcsak tévériporter feleségét kényezteti vele, de barátja párizsi éttermében is szívesen csillogtatja tudását.

A nagy ütközéseiről és sikereiről egyaránt ismert autóversenyző 2009-ben a magyar nagydíj futama után váltotta a brazil Nelson Piquet a Renault F1-es csapatában. Egy más kategóriában, 2011-ben a GP2 bajnoka lett a Dams Team színeiben. A 2012-es évadtól a Lotus istállójában tért vissza a Formula-1-be a finn Kimi Räikkönen csapattársakként. A versenypilóta tavaly a mogyoródi Hungaroringen a dobogó 3. fokára állhatott (az idén 6. lett), míg a kanadai futamom csak Lewis Hamilton tudta megelőzni.

Nehéz elképzelni fakanállal a kezében
facebook

Főként Franciaországban és Svájcban jól ismert, hogy a kettős állampolgárságú Romain Grosjeannak a fémparipák mellett van egy másik nagy szenvedélye is, mégpedig szeret főzni-sütni. A Genfben született autós klasszis, aki festőművész anyja által francia, ügyvéd apja után pedig svájci származású, nagy gourmet hírében áll. Annyira, hogy még egy főzőiskolába is beiratkozott, amikor egy idényt kihagyott a versenyzésben. Grosjean, jó barátja, Claude Perraudin párizsi éttermében már főzött a vendégeknek.  Ez a patinás vendéglátóhely a La Père Claude, hagyományos francia konyhát visz, a Mars-mezőt lezáró Katonai Akadémia (École Militaire) közelében található. Az étteremben gyakran adták és adják egymásnak a kilincset a francia politikai elit reprezentánsai Jacques Chiractól Ségolène Royalig, ugyanúgy, mint művészemberek és a francia fociválogatott tagjai.

A pilóta örömmel lazul el a sütésben-főzésben, amikor teheti, kötényt köt maga elé és szívesen készít el egy-egy ételkülönlegességet, ehhez igyekszik a saját kreativitását is hozzáadni. Előfordult már az is, hogy feleségével, Marion Jollès-val, a TF1 francia tv-csatorna riporter-műsorvezetőjével együtt sütöttek báránygerincet egy jótékonysági est részvevőinek  Romain nem egyszer saját fogásaival lepi meg otthon Mariont, s már alig várja, hogy július 29-én született kisfiát, Sachát is konyhája bűvkörébe vonja. Egy interjúban úgy nyilatkozott, bizonyára szakács lenne, ha nem a Forma-1-ben versenyezne. Valószínű, erről nem is mondott le, mivel a Paris Match-nak azt is elárulta: Marionnal közös céljuk, hogy egy hotel-éttermet nyissanak, már a nevét is kitalálta, de ez még egyelőre titok.

 

 

    

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!