szerző:
N.J.
Tetszett a cikk?

Ezzel a felhívással indította el Ferran Adriá, a világhírű spanyol séf azt a versenyt, amelyben olyan kreatívok jelentkezését várja, akik tehetséget éreznek magukban a dizájn, a technológia és az alkalmazások területén, és szívesen hozzájárulnának ötleteikkel a BulliPedia, azaz egy online gasztronómiai enciklopédia létrehozásához.

A győztes díja nem akármi: együtt dolgozhat Adriával és a Telefónica csapatával 3 hónapig Barcelonában a BulliPedia kifejlesztésén, amit 2016-ra terveznek piacra dobni.

A világ egyik leginnovatívabb embere
©

Ferran Adriá, akit a világ tíz leginnovatívabb embere közé választottak már 2004-ben, nem kis feladatra vállalkozott. Minden eddiginél átfogóbb online gasztronómiai gyűjteményt kíván  létrehozni azzal a céllal, hogy egy olyan eszközt adjon a profi séfek és a jövő szakácsai kezébe, amelyet használhatnak, tanulhatnak belőle, de saját tudásukkal gazdagíthatják is. A projektben együttműködő partnere a Telefónica, amely a világ öt legnagyobb telekommunikációs vállalatának egyike.

A BulliPedia egy olyan megbízható, rendszerezett gasztronómiai tudástár lesz, amiben a szakmabeliek szabadon böngészhetnek, rendszerezhetik az információkat, de kicserélhetik tapasztalataikat, tudásukat függetlenül attól, hogy hol élnek a világban. A tudás szakácsiskolákból, egyetemekről, és éttermi séfektől fog származik, a munkát pedig a BulliPedia csapata és a Barcelonai Egyetem közösen koordinálja majd más nemzetközi egyetemekkel. Mivel az online enciklopédia átfogó és naprakész információt nyújt, hasznos eszköze lehet majd a gasztronómiai oktatásnak, és elősegítheti a kreativitást a konyha világában.  Nem titkolt céljuk az is, hogy a BulliPedia mintául szolgáljon más területek számára, így a jövőben a rendszer akár olyan ágazatokra is adaptálható lesz, mint az építészet, a divat és a dizájn.

A koncepciók leadási határideje 2013. október 30. Minden a versenyhez kapcsolódó információ elérhető itt. Hú, milyen jó lenne, ha magyar kreatívok is pályáznának!

 

 

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már csak Strasbourgban bíznak a Mészáros Lőrinc fiával hadakozó bélmegyeri vadászok

Már csak Strasbourgban bíznak a Mészáros Lőrinc fiával hadakozó bélmegyeri vadászok

Gombából készít cipőt az Adidas

Gombából készít cipőt az Adidas

Zivatarveszély miatt figyelmeztetést adtak ki az egész országra

Zivatarveszély miatt figyelmeztetést adtak ki az egész országra