szerző:
hvg.hu

14 séf, 14 étterem, 1 világnézet - azaz Stílusos Vidéki Éttermiség.Folytatódik a nagysikerű, a vidéki éttermek legjavát összefogó társulás programsorozata. A 7. találkozót szeptember 6-ikán, vasárnap déltől tartják Pannonhalmán az apátsági látogatóközpontban.

 

   Az egyesületbe tömörülő éttermi csoport tagjai mindannyian a regionális gasztronómiai értékek megőrzését, továbbvitelét, a minőségi konyhát, a  szívből jövő, vidéki vendéglátást tartják legfontosabb alapelvüknek, Az idei házigazda, Pannonhalma a gasztronómiai élményeken túl egy teljes napra szóló élménycsomagot kínál a látogatóknak: kiállítások, népi gyermekjátékok, múzeumpedagógiai foglalkozások, borkóstolás és az Apátság  meglátogatása is szerepel a "menüben". 

A SVÉT-tagok mellett - ahogy az egyesület alapelvei közé is tartozik - a helyi termelők, beszállítók, gasztronómiai képviselők közül is többen bemutatkozhatnak. Így természetesen ott lesznek a pultokon az Apátsági Pincészet borai, a Vis Vitalis bencés ásványvíz és az apátsági termékek is: a gyógynövénylikőröktől kezdve a teákon át a kozmetikai termékekig.

 

"Azért fontos a vidéki éttermek összefogása, mert meg szeretnénk mutatni, hogy milyen gazdag és sokszínű az ország gasztronómiája. Idén a fűszer- és gyógynövények lesznek a közös nevező az éttermek között, ezek fölhasználásával születnek majd az adott régióra jellemző fogások. Minden étteremnek ötvöznie kell a saját jellegzetes fogásait egy-egy fűszer- vagy gyógynövénnyel, aminek következtében sokszínű és izgalmas kínlatra számítunk - mondta el az egyesület és az idei rendezvény fő célkitűzéseit összefoglalva Takács Gábor, a házigazda pannonhalmi Viator étterem üzletvezetője.
©


Pannonhalmán az elmúlt másfél évtizedben látványos fejlesztések zajlottak: felépült a turistafogadó és a hozzá kapcsolódó gyalogos híd, létrejött az Apátsági Pincészet, megújult a gyógynövényes kert, felépült a Szent Jakab Zarándokház és a Viator Apátsági Étterem és Borbár. S immáron az Pannonhalmi Apátsági Múzeum is várja a látogatókat. A XVIII. században emelt, barokk Apátsági Major épülete egy funkció nélküli, omladozó, rossz állapotban lévő ingatlan volt, amely Pannonhalma város egyik központi helyén, a piac mellett található. A Stílusos Vidéki Éttermiség helyszíne viszont a megújult rendezvényközpont lesz, amely egyidejűleg nemcsak a SVÉT-nek, hanem több kiállításnak és a Pausa Apátsági Kávézónak is helyet ad.

 

A szeptember 6-i rendezvényen résztvevő éttermek:


Anyukám Mondta - Encs; Baricska Csárda - Balatonfüred; Chianti Étterem - Veszprém; Erhardt Étterem és Panzió - Sopron; IKON Étterem - Debrecen; Kistücsök Étterem - Balatonszemes; Macok Étterem és Borbár - Eger; Mandula Étterem és Borbár - Villány; Nomád Hotel&Campsite - Noszvaj; Rosinante Fogadó - Szigetmonostor; Viator Apátsági Étterem és Borbár - Pannonhalma; Walter Vendéglő - Perbál.

 

A belépés ingyenes, DE regisztrációhoz kötött. Regisztráció csak itt: www.viator.co.hu.


  

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ellenzéki képviselőnők üzentek Nagy Blankának: Nálunk most ötöst kaptál

Ellenzéki képviselőnők üzentek Nagy Blankának: Nálunk most ötöst kaptál

Mészárosék kapták az év alaptőke-emeléséért járó díjat a BÉT rendezvényén

Mészárosék kapták az év alaptőke-emeléséért járó díjat a BÉT rendezvényén

Nem idén zár a budapesti bevásárlóközpont, cáfol a Récsei Center

Nem idén zár a budapesti bevásárlóközpont, cáfol a Récsei Center

Kitiltották a parlamentből a titokban fotózó Echo Tv-st

Kitiltották a parlamentből a titokban fotózó Echo Tv-st

A magyarok zöme csinálja, pedig a magyarok zömét zavarja – mi az?

A magyarok zöme csinálja, pedig a magyarok zömét zavarja – mi az?

Középiskolai felvételi: ne stresszeljük a gyereket!

Középiskolai felvételi: ne stresszeljük a gyereket!