Tetszett a cikk?

Néhány évvel ezelőtt Esther Bermúdeznek elege lett. El akarta hagyni Venezuelát, hogy a világ valamelyik kevésbé zűrös országában próbáljon szerencsét. Csakhogy nem tudta, hová menjen, melyik országot válassza - és ekkor pattant ki fejéből a zseniális gondolat. Maradt, és megcsinálta.

Elhagyná Venezuelát? Ausztráliában akar tanulni, vállalkozást indítana Amerikában, vagy esetleg visszamenne Spanyolországba, Olaszországba, ahonnan az ősei származnak? A Mequieroir.com ("El akarok menni") nevű weboldal  segít. A szájt tulajdonosa Esther Bermúdez, a weboldal pedig azoknak kínál ingyenes információkat, akik - ahogyan egykor ő maga is - nem látnak lehetőséget maguk előtt, s el akarják hagyni Venezuelát, hogy külföldön találják meg a boldogulás útját - írja a BBC.

URLguru

További hasznos weblapokat szeretne a témában? Esetleg Ön osztana meg másokkal érdekes linkeket? Kattintson az URLguru.hu oldalra!


Üzleti modellje azért sikeres, mert az országot elhagyni kívánók módosabb polgároknak számítanak: rájuk, és különleges igényeikre pedig mindig lehet építeni. Bermúdez két évvel ezelőtt egy befektető társával, 130 ezer amerikai dollárnak megfelelő összegből alapította meg a céget, amely kiadója a speciális igényeket kiszolgáló internetes szájtnak.
A weboldal reklámokból tartja el magát: számos cég van ugyanis, amely az országot elhagyni kívánó venezuelaiaknak kínálja szolgáltatásait. Az egyik legnagyobb hirdető egy, a háziállatok külföldre költöztetésével foglalkozó cég, amely szinte a teljes célcsoportját megtalálja a weboldalon. Az ausztrál törvények például nem engedélyezik állatok behozatalát Venezuelából, így a cég először elviszi őket az USA-ba, ott bejegyezteti őket, majd innen szállítja át a kis kedvenceket az  Ausztráliában letelepedett, aggódó dél-amerikai gazdiknak.

A Mequieroir.com nem az emigrálást bátorítja - mentegetőzik Bermúdez -, csak abban nyújt segítséget, hogy minél könnyebben lehessen külföldi lehetőségekre bukkanni. És erre egyre nagyobb az igény: korábban rengeteg európai költözött Venezuelába, hogy a fellendülő olajiparban találja meg szerencséjét. Ám az általános szegénység és az állandó politikai instabilitás - elég csak az áprilisi, Chavez elnök megdöntését megkísérlő puccsra gondolni - sokak kedvét elvette az országtól, akik immáron inkább máshol folytatnák életüket. A politikusok tragikus jelenségre, Bermúdez azonban óriási piacra lelt bennük. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy 14 éves lány találmánya járulhat hozzá a koronavírus legyőzéséhez

Egy 14 éves lány találmánya járulhat hozzá a koronavírus legyőzéséhez

Oszama bin Laden unokahúga: ha Biden nyer, szeptember 11-i merényletek várhatnak az országra

Oszama bin Laden unokahúga: ha Biden nyer, szeptember 11-i merényletek várhatnak az országra

Kihátrált a DK a népszavazási kezdeményezéséből

Kihátrált a DK a népszavazási kezdeményezéséből