Tetszett a cikk?

A piacon úgy vélik, hogy az euró piacnyitás előtti gyengülése a jegybank intervenciós forintvásárlása nélkül nem mehetett volna végbe. A jegybank és a pénzügyi tárca közös közleményt adott ki; az euró árfolyama délután 3-kor 272 forint fölött volt.

A Magyar Nemzeti Bank minden lehetséges eszközzel meg kívánja akadályozni a forint árfolyamának gyengülését - írja a jegybank és a Pénzügyminisztérium keddi közös közleményében. A PM és az MNB megerősíti, hogy a gazdaságpolitika alapvető célja a 2008-as eurózóna-csatlakozás, amelyet a maastrichti kritériumok teljesítése révén lehet elérni.A hivatalos nyitás előtt a külföldiek erőteljes jelenlétéről számoltak be a piacon, ahol ideges hangulatban hektikusan ingadoznak az árfolyamok. Kedden közvetlenül piacnyitás előtt 269,55/65 forinton jegyezték az eurót a mintegy félórával korábbi 271,75/271,90 forinttal szemben a bankközi devizapiacon. A kora reggeli órákban 273,25, éjszaka 274,58 volt a forint euróval szembeni jegyzése.Budapesten, hétfőn a hivatalos kereskedés után - 18 óra körül - a forint jegyzése londoni és New York-i befektetők euró vásárlásainak hatására 268,20/269,20-ra gyengült, kereskedők beszámolói szerint 269,50-en is kötöttek üzleteket. Hétfő délután fél négy körül az árfolyam még 263,20/50 volt, gyakorlatilag megegyezett a péntek késő délutánival.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az elektronikai hulladékok felét nem szelektíven gyűjtik az EU-ban

Az elektronikai hulladékok felét nem szelektíven gyűjtik az EU-ban

Ez a mókus csúnyán berúgott

Ez a mókus csúnyán berúgott

Pár napig még marad a ködös, hideg idő

Pár napig még marad a ködös, hideg idő