Tetszett a cikk?

Névtelen feljelentés alapján a rendőrség vizsgálódik a Bige László nagyvállalkozó által a lónyai vadaskertben január 28-án szervezett állományjavító vadászattal kapcsolatban - értesült a HVG. A vadászaton öt szocialista és négy ellenzéki parlamenti képviselő is részt vett.

A nyomozó hatóságnak azt kell eldöntenie, hogy a tizenegy fős vadásztársaság, köztük kilenc országgyűlési képviselő, valóban válogatás nélkül, nagy értékű trófeás vadakat is elejtve vadászott-e. A meghívott képviselők közül csak a szocialista Herbály Imre, a parlamenti vadásztársaság elnöke személye ismeretes biztosan, a többiek ragaszkodnak a névtelenséghez. A HVG azonban kiderítette, hogy a vadászaton részt vett még Hagyó Miklós, Nagy Imre, Tóth Sándor és Vári Gyula szocialista, Karsai Péter MDF-es, illetve Semjén Zsolt, Szabó Ferenc és Szabó József Andor fideszes honatya is.Az engedély eredetileg csak tar vadra, vaddisznó süldőre, illetve malacra szólt – derül ki a HVG holnap standokra kerülő számából. A névtelen feljelentő Kaknics Lászlót, a Nyírerdő Rt. vezérigazgatóját sikkasztással, és más bűncselekményekkel gyanúsítja, illetve azt állítja, hogy az erdőgazdaságot 21-22 milliós kár érte. A száz százalékban állami tulajdonú társaság frissen kinevezett vezetője szerint a feljelentés mögött helyi üzleti csoportok állnak, amelyek az M3-as autópálya továbbépítése miatt felértékelődött lónyai területet szeretnék megszerezni.A képviselőket az a Bige László hívta meg, aki egyeduralkodónak számít a hazai műtrágyagyártásban. A tulajdonában lévő nyíregyházi székhelyű Bige Holding Rt. kezében van a péti Nitrogénművek Vegyipari Rt. és a szolnoki Tiszamenti Vegyiművek Rt. is.Mint ismeretes, a hazai nitrogéngyártás helyzete nagyban függ a műtrágyára kivetett pótvámoktól. Az utóbbi időben a kormány többször is bevette, majd a mezőgazdasági termelők nyomására megszüntette a külföldi műtrágyára kivetett extravámot. A regionális terjeszkedési terveket dédelgető Bige László többször is arról nyilatkozott, hogy állami segítéség nélkül a hazai gyártás mindenképpen megszűnne.A Nyírerdő Rt. által kiállított bruttó 11 milliós számlát Bige László állja. A HVG-nek nyilatkozó Herbály Imre elmondta, korábban már ők is meghívták a nagyvállalkozót vadászni, és a januári meghívás költségeit mint ajándékot szerepeltetni fogják jövőre a vagyonnyilatkozatukban. Különben pedig magánügynek tekintik a nyírségi vadászatot.Mondja el véleményét az ügyről!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ónody Gomperz: Szólt a rádió

Ónody Gomperz: Szólt a rádió

Parkolási pályára állt a kínai Mars-szonda, előkészíti a májusi landolást

Parkolási pályára állt a kínai Mars-szonda, előkészíti a májusi landolást

Húsvét utánig fennmaradnak a korlátozások Olaszországban

Húsvét utánig fennmaradnak a korlátozások Olaszországban