A fővárosi Fidesz-MKDSZ frakció követeli, hogy hozzák nyilvánosságra a BKV Rt. egyik – állítólag - százmilliós visszaélést feltáró belső vizsgálatának eredményét. A közlekedési vállalat szerint csupán 700 ezer forintos adóeltérésről van szó, amelyről tájékoztatták a felügyelő bizottságot.

A BKV Rt. 100 százalékos tulajdonú cégénél, a Vasúti Járműjavító Szolgálat Kft.-nél a Magyar Nemzet információi szerint 100 milliós nagyságrendű visszaélést talált egy BKV által indított vizsgálat - írta csütörtöki közleményében Kupper András a Fidesz-MKDSZ frakció vezetője, követelve, hogy a vizsgálati jelentés kerüljön a felügyelő bizottság és az illetékes bizottságok elé.A napilap szerdai számában azt írta: a BKV vasúti járműjavító kft.-je alig több mint kétmillió forintért adott el egy vállalkozónak egy 100 millió forint értékű, leselejtezett készletet, amelyből csak az ezüst értéke elérte a vételár dupláját. A cég - a lap birtokába jutott jelentés szerint - adócsalást is elkövetett. A fideszes frakcióvezető elfogadhatatlannak tartja, hogy titokban tartanak egy ilyen dokumentumot.Szentgyörgyi Tamás, a BKV Rt. gazdasági vezérigazgató-helyettese elmondta: a kft-nél valóban leselejteztek egy beszerzési értékén száz millió forintot érő anyagkészletet, amely villamos járművek fenntartásához, felújításához régebben megvásárolt anyagokból állt, ezek azonban a járművek típusváltása miatt fölöslegessé váltak. Hozzátette: az eljárás során versenyeztetés volt, azonban csak hulladékárban, 2,4 millió forintért tudták eladni "a hatalmasnak tűnő, egyébként használhatatlan készletet". A selejtezéskor valóban találtak olyan tételt, amelyben ezüst volt, ez azonban nem volt kibontható az anyagból - állította.(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kutyapárt: Rekord nézettsége volt az MTV-nek. Kívülről

Kutyapárt: Rekord nézettsége volt az MTV-nek. Kívülről

Talán még a világvégét is túl lehetne élni ebben az autóban

Talán még a világvégét is túl lehetne élni ebben az autóban

Kövér üzent a fiatal tüntetőknek: Nőjenek fel

Kövér üzent a fiatal tüntetőknek: Nőjenek fel

Lélegzetelállító légi felvétel készült egy lavináról – videó

Lélegzetelállító légi felvétel készült egy lavináról – videó

Csináltak egy "temetőt", amitől a Google lehet a legszomorúbb

Csináltak egy "temetőt", amitől a Google lehet a legszomorúbb

Erre is gondoljon, ha karácsonyi fénydekorációt vásárol

Erre is gondoljon, ha karácsonyi fénydekorációt vásárol