Tetszett a cikk?

A fővárosi Fidesz-MKDSZ frakció követeli, hogy hozzák nyilvánosságra a BKV Rt. egyik – állítólag - százmilliós visszaélést feltáró belső vizsgálatának eredményét. A közlekedési vállalat szerint csupán 700 ezer forintos adóeltérésről van szó, amelyről tájékoztatták a felügyelő bizottságot.

A BKV Rt. 100 százalékos tulajdonú cégénél, a Vasúti Járműjavító Szolgálat Kft.-nél a Magyar Nemzet információi szerint 100 milliós nagyságrendű visszaélést talált egy BKV által indított vizsgálat - írta csütörtöki közleményében Kupper András a Fidesz-MKDSZ frakció vezetője, követelve, hogy a vizsgálati jelentés kerüljön a felügyelő bizottság és az illetékes bizottságok elé.A napilap szerdai számában azt írta: a BKV vasúti járműjavító kft.-je alig több mint kétmillió forintért adott el egy vállalkozónak egy 100 millió forint értékű, leselejtezett készletet, amelyből csak az ezüst értéke elérte a vételár dupláját. A cég - a lap birtokába jutott jelentés szerint - adócsalást is elkövetett. A fideszes frakcióvezető elfogadhatatlannak tartja, hogy titokban tartanak egy ilyen dokumentumot.Szentgyörgyi Tamás, a BKV Rt. gazdasági vezérigazgató-helyettese elmondta: a kft-nél valóban leselejteztek egy beszerzési értékén száz millió forintot érő anyagkészletet, amely villamos járművek fenntartásához, felújításához régebben megvásárolt anyagokból állt, ezek azonban a járművek típusváltása miatt fölöslegessé váltak. Hozzátette: az eljárás során versenyeztetés volt, azonban csak hulladékárban, 2,4 millió forintért tudták eladni "a hatalmasnak tűnő, egyébként használhatatlan készletet". A selejtezéskor valóban találtak olyan tételt, amelyben ezüst volt, ez azonban nem volt kibontható az anyagból - állította.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!