A bíróság hétfőn elutasította, hogy a "különösen nagy értékben elkövetett sikkasztással és pénzmosással" gyanúsított férfi óvadék ellenében szabadlábra kerüljön.

A Kerék Csaba védője által előterjesztett, óvadék elfogadása és az előzetes letartóztatás megszüntetése iránti kérelmet a Budai Központi Kerületi Bíróság utasította el.A bíróság a döntést azzal indokolta, hogy "az eljárás jelenlegi szakaszában - amikor tisztázni kell a gyanúsított szerepét a bűncselekmények elkövetése kapcsán – a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel a gyanúsított eljárási cselekményeknél való megjelenése továbbra is csak az előzetes letartóztatás mellett biztosítható" A végzés nem jogerős, mert a gyanúsított védője fellebbezett ellene.Kerék Csabát, a Britton cégcsoport magyarországi képviselőjét pénteken helyezte egy hónapra előzetes letartóztatásba a bíróság. A férfit, akit különösen nagy értékben elkövetett sikkasztással és pénzmosással gyanúsítanak, csütörtök hajnalban az ártándi határátkelőhelyen fogták el.Védője, Nehéz-Posony István még pénteken azt mondta: Kerék Csaba tagadja, hogy bármiben is jogszabályt sértett volna, ő azt mondja, hogy teljesen szabályszerű ügyletek voltak, „az pedig képtelenség, hogy ő a Kulcsár Attila helyett okiratokat állított volna ki a K and H Equitiesnél, pedig ezzel is gyanúsítják". (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ab: A jegybank legyőzte a Kúriát is

Ab: A jegybank legyőzte a Kúriát is

Ádernek üzentek Strasbourgból: Ne írja alá!

Ádernek üzentek Strasbourgból: Ne írja alá!

Másodfokon hat év börtönt kapott a legsúlyosabb kamupárt elnöke

Másodfokon hat év börtönt kapott a legsúlyosabb kamupárt elnöke

Szánkókat loptak a tüntetők a Kossuth térről

Szánkókat loptak a tüntetők a Kossuth térről

Veronai buszbaleset: folytatódott a per, de a sofőr most sem jelent meg

Veronai buszbaleset: folytatódott a per, de a sofőr most sem jelent meg

Chelsea-mezben nézné a helyszínen a Vidi-meccset? Nem fog menni

Chelsea-mezben nézné a helyszínen a Vidi-meccset? Nem fog menni