szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Várhatóan jövő júniusban megkezdődnek Etyeken a filmstúdió építési munkálatai, 2006-ban pedig már filmforgatásra is alkalmas lesz a létesítmény, amely Demján Sándor birtokán, 15-16 hektáron terül mjad el.

Mindezt az MTI-vel csütörtökön közölte Etyek polgármestere, Kálmán Lajos, aki elmondta: egyelőre a beruházás előkészítésének nem látványos tennivalóit végzik: folynak a szakhatósági engedélyeztetések és készül a terület rendezési terve.
   
Várhatóan a jövő év őszére tető alá kerülnek a nagy csarnokok, majd megkezdődhet a létesítmény berendezése - tette hozzá.
   
A beruházással kapcsolatos munkálatok részleteiről, a munkálatok állásáról folyamatosan tájékoztatják majd a falu lakosságát - mondta a polgármester.
   
A kulturális miniszter májusban, a Cannes-i Filmfesztiválon jelentette be, hogy Demján Sándor nagyvállalkozó, a Trigránit Rt. elnöke és a magyar származású Andy Vajna filmproducer nemzetközileg is magas színvonalú filmstúdiót kíván építeni a Budapest közeli községben.
   
A létesítmény Demján Sándor birtokán, gyönyörű, panorámás vidéken, a nagy szőlőtáblák és a község között rejtetten meghúzódó, egykori honvédségi rakétabázis 15-16 hektáros területén  épül majd fel.
   
A falu polgármestere korábban úgy nyilatkozott, hogy Etyeknek hírnevet, a borturizmussal kapcsolatos terveinek kiegészítését, az iparűzési adó révén többletbevételt, valamint új munkahelyeket és fejlődési lehetőséget jelent a filmgyár felépítése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!