szerző:
hvg.hu

Újabb gyáregységet épít a PSA Peugeot Citroën csoport a szlovákiai Nagyszombaton, ahol a tervek szerint 150 ezer teljesen új fejlesztésű gépkocsit gyártanak majd. A 350 milliós beruházás 1800 új munkahelyet teremt Szlovákiában.

A szomszédból érkezik majd a 107-es
A nagyszombati gyárban olyan, teljesen új autót gyártanak majd, amely egyetlen, ma létező modellt sem vált fel. Az új típus várhatóan 2010-ben jelenik meg. A beruházással a PSA Peugeot Citroën befejezi a 2003 júniusában elkezdett szlovákiai ipari központjának építését, amely 2006-ban kezdi meg a termelést 3500 dolgozóval. A gyárban évente 300 ezer kisautót állítanak elő (Peugeot 107, 207, Citroën C1, C2, C3).

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Gazdaság

Az EU megbüntette a Peugeot Citroent

Az Európai Bizottság 49,5 millió euró bírság megfizetésére kötelezte a francia PSA Peugeot Citroen csoportot a versenyszabályok megsértése miatt.

HVG Hetilap

PSA Peugeot-Citroen

A városi kisautók európai piacán tapasztalt éles versenyre hivatkozva a francia konszern háromról két műszakra...

MTI Gazdaság

Leépít nagy-britanniai gyárában a Peugeot-Citroen

A francia PSA Peugeot-Citroen 850 fős munkahelycsökkentést jelentett be hétfőn brit üzemében, a Coventry melletti Rytonban. A cég az intézkedést a kisautópiacon jelentkező erősödő versennyel indokolta, amely az üzemben gyártott Peugeot 206-osok értékesítését is érinti.