szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Ikarusbus Járműgyártó Részvénytársaság ez év március végén, április elején bemutatja új fejlesztését, de az Ikarus autóbuszok tömegszerű gyártása a második félév előtt nem tud beindulni Székesfehérváron - közölte Széles Gábor, az Ikarus Holding Rt. elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az Ikarus Holding Rt. elnöke sajtótájékoztatóján utalt arra, hogy járműfejlesztési stratégiájukban építenek az Ikarus 200-as, 300-as, illetve 400-as buszcsalád eredményeire,  tekintettel vannak az üzemeltetés költségére, illetve a környezetvédelmi elvárásokra.

Széles Gábor jelezte, hogy április-májusban ajánlanak a fővárosnak egy olyan saját fejlesztésű technikai megoldást a járművek üzemeltetésére, amely "forradalmasíthatja a tömegközlekedést". A sajtótájékoztatón Széles Gábor emlékeztetett arra, hogy másfél éves tárgyalássorozat után a Műszertechnika csoport megvásárolta  a Fiat-csoporttól az Ikarusbus Járműgyártó Rt.-t, és a teljes vételárat a napokban kifizették. A vételár nagyságára vonatkozó kérdésre Széles Gábor elmondta, a felek abban állapodtak meg, hogy ezt üzleti titokként kezelik.

Széles Gábor közölte, hogy terveik szerint Székesfehérváron évi 200-400 darab autóbuszt gyártanának hazai, illetve a kelet-közép-európai piacra. Oroszországban kapacitást alakítanak ki évi 1-2 ezer jármű összeszerelésére illetve felújítására, Kínában pedig évi 10 ezres kapacitás létrehozását tervezik, mindezeket technológiai transzfer révén.

Az elnöke kitért arra, hogy több országban is élénk érdeklődés van az Ikarus járművek iránt. Azt nem tudta megválaszolni, hogy mennyibe kerülne pontosan a sorozatgyártás beindítása, sem azt, hogy hány dolgozó alkalmazását jelenti majd a gyártás beindítása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Cégvilág

Ismét Szélesé az Ikarus.

Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint Széles Gábor, a székesfehérvári Ikarus egykori többségi tulajdonosa...

Gazdaság

Bezárják a székesfehérvári Ikarusbus gyárat

Bezárják az Ikarusbus székesfehérvári gyárát, a magyarországi termelést pedig a budapesti Ikarus Egyedi Autóbuszgyártó Kft. telephelyére koncentrálják, jelentette be a társaság hétfőn. A székesfehérvári gyár bezárásával 187 dolgozónak mondanak fel.

hvg.hu Gazdaság

Széles újra Ikarusokat gyárt?

Úgy tűnik, egyre közelebb kerül Széles Gábor régen dédelgetett vágyához, vagyis ahhoz, hogy újra autóbuszokat gyártson - írja a Napi Gazdaság.

Különös fémoszlopot találtak a semmi közepén Amerikában, nem tudni, ki rakta oda

Különös fémoszlopot találtak a semmi közepén Amerikában, nem tudni, ki rakta oda

Beveti a mesterséges intelligenciát a YouTube az egyik hasznos funkciójánál

Beveti a mesterséges intelligenciát a YouTube az egyik hasznos funkciójánál

Pár hónapon belül két új központot is kapott a magyar hírszerzés

Pár hónapon belül két új központot is kapott a magyar hírszerzés