szerző:
MTI/hvg.hu

Az Adidas sportcikkeket gyártó cég árbevétele tavaly a futball világbajnokság és a Reebok átvételének hatására első ízben lépte át a tíz milliárd eurós határt.

Zidane és Barthez Adidas mezben
a focivébén. Öröm
a végelszámolásánál
© AP
A vállalat nyeresége 26 százalékkal 483 millió euróra emelkedett, az árbevétel 52 százalékkal 10,08 milliárd euróra emelkedett – jelentette be az Adidas szerdán. Mivel az idén nagyszabású sportesemény nem lesz, ezért a cég a növekedési ütem mérséklődésére számít.

Tavaly a negyedik negyedében a cég 13 millió eurós nyereséget realizált szemben a 2005 azonos időszakának 4 millió eurós veszteségével. Az árbevétel 2,25 milliárd euróra emelkedett a 2005 évi azonos időszakának 1,52 milliárd eurós bevételével szemben. Az Adidas 2006 elején vásárolta fel 3,1 milliárd euróért a Reebokot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Foci-Eb

A Puma legyőzte az Adidast

A német Puma sportfelszereléseket gyártó vállalat, amely a labdarúgó világbajnokság győztes csapatát szponzorálta, első ízben arathat győzelmet az Adidas felett, amely a vesztes francia csapat szponzora volt. Az olasz csapat mezének másolatai révén a Puma felfutó forgalom elő nézhet.

hvg.hu Gazdaság

Kitört a Nike-Adidas háború

A Nike szerint az Adidas ellopta az edzőcipőkre kifejlesztett technológiát. Az amerikai cég beperelte német riválisát.

Gazdaság

Az Adidas jól kasszíroz az Európa-bajnokságon

A Portugáliában tegnap befejeződött labdarúgó EB hatására felszöktek a görög csapat hivatalos támogatója, az Adidas-Salomon labdarúgással kapcsolatos termékeinek eladásai, a frankfurti értéktőzsdén pedig emelkedett a sportszergyártó óriás részvényeinek árfolyama.

MTI Gazdaság

Az Adidas megveszi a Reebokot

A világ második számú sportruházat- és sportszergyártója, a német Adidas-Salomon megvásárolja az amerikai Reebokot.

hvg.hu Gazdaság

Bíróság előtt védi a három csíkot az Adidas

Védjegybitorlási pert indított egy amerikai versenytársa ellen az Adidas német sport- és szabadidőruházat-gyártó. Az Adidas vádjai szerint a konkurens lekoppintotta a híres három csíkot, amely a német cég több termékcsaládjának is ismertetőjele.