szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gáz- és melegvíz-szolgáltatás nélkül maradtak a balatonfűzfői ipartelep cégei és a mintegy 860 lakás a gyártelepen, s fűtést sem szolgáltatnak azoknak, akik erre még igényt tartanának - tájékoztatott a város polgármestere.

A szolgáltatást nyújtó Fűzfői Erőmű Kft. ugyanis csődbe ment, ezért az E.ON Energiaszolgáltató Kft. szerda óta nem biztosítja a gázt a cégnek - tette hozzá Majorné Kiss Zsuzsanna.

A gyártelepi bölcsődében, óvodában, iskolában, középiskolai kollégiumban, rendelőintézetben és más közintézményekben nincs fűtés és melegvíz - közölte a polgármester, megjegyezve: a rendelőintézetben például csak olyan vizsgálatokat tudtak elvégezni, amelyekhez nem kellett a betegeknek levetkőzniük.

Rámutatott arra, hogy azok a cégek, amelyeknek a gyártási technológiához hőre van szükségük, leállították a termelést. Mint mondta, ez adóbevétel-kiesést jelent, s ha ezek a cégek netán csődbe mennek, akkor az munkahelyek megszűnéséhez vezet és más gondokat is jelent.

Bezárt a Balaton Uszoda is, ami beláthatatlan következményekkel járhat, ugyanis itt készülnek fel az olimpikonok, május elején érkezne az olimpiai úszó- és vízilabda-csapat - hangsúlyozta a polgármester.

Majorné Kiss Zsuzsanna rámutatott arra, hogy a Fűzfői Erőmű Kft-től korábban mindig azt a választ kapták érdeklődésükre, hogy nincs probléma, csak "kisebb akadályok merültek fel", de azokat elhárították.

Ehhez képest - tette hozzá - elképesztő volt az a "húzása" a kft.-nek, hogy április 4-én rendkívüli taggyűlésen döntött a fizetésképtelenségéről és felszámolási eljárást kért maga ellen, noha éppen aznap egyeztettek és erről egy szót sem szóltak a cégvezetők. Azóta sem közölték ezt hivatalosan, s az E.ON-t sem tájékoztatták - jegyezte meg.

A polgármester úgy vélte: nem kis lobbimunka van abban, hogy az E.ON legalább áramot ad az erőműnek, mert ha villany sem lenne, akkor katasztrófahelyzet állt volna elő.

Arra ma még nem lehet választ adni, hogy október 15-től hogyan lesz fűtés Balatonfűzfőn - mondta, hozzátéve, hogy nincs ugyan már fűtési szezon, de sok helyütt - bölcsőde, óvoda, iskola, kollégium, rendelő - a hűvösebb idő miatt még szükség lenne a melegre. Majorné Kiss Zsuzsanna szerint az intézményekben és a lakások többségében villanybojlerekkel oldják meg a melegvíz-szolgáltatást.
Márton Sándor, az Erőmű Kft. ügyvezetője elmondta, mintegy 350 millió forinttal tartoznak az E.ON Energiaszolgáltató Kft.-nek, nekik viszont a csődbe ment fűzfői papírgyár nem fizetett ki egy 250 millió forintos számlát.

"Ez egy ilyen kis cégnek, mint a miénk, akkora pénz, hogy kezelhetetlenné vált az adósságunk" - tette hozzá, hangsúlyozva: ha a papírgyár fizet, nincs gond, de legalábbis nem akkora, hogy ne tudnának szolgáltatni, illetve fizetni az E. ON-nak.

Az ügyvezető megerősítette, hogy a cég ellen felszámolási eljárás van folyamatban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Karrier

Elbocsátják a fűzfői papírgyár dolgozóit fizetésképtelenség miatt

Kilencvenhét dolgozót bocsátanak el a fűzfői Papírfeldolgozó Kft.-től; a cégnél 103-an dolgoztak, az elbocsátottak munkaviszonya január 15-ével szűnik meg - tájékoztatta Boórné Mórocz Éva, a balatonalmádi munkaügyi kirendeltség vezetőhelyettese. A cég vezetői elutasítják a sajtó érdeklődését, elzárkóznak minden a nyilatkozat-kéréstől.

Megvan a döntés a nyugdíjemelésről, novemberben több pénz jön

Megvan a döntés a nyugdíjemelésről, novemberben több pénz jön

Ünneprontó vírus: Európában az idei karácsony nem lesz olyan, mint amilyet megszoktunk

Ünneprontó vírus: Európában az idei karácsony nem lesz olyan, mint amilyet megszoktunk

Új benzinmotorral és összkerekes dízelként érkezik az Opel Insignia

Új benzinmotorral és összkerekes dízelként érkezik az Opel Insignia