szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Nestlé Hungária Kft. csütörtökön megvette a Balaton (szelet) márkát a Kraft Foodstól. A vásárlás összegét nem hozták nyilvánosságra.

A tranzakció teljes lezárásához szükség van versenyhatósági jóváhagyásra - jegyezték meg a Nestlé Hungáriánál. A Balaton a második legnépszerűbb magyar szeletes édesség márka, megvásárlásával a Nestlé Hungária meg kívánja erősíteni pozícióját a magyar csokoládé piac egy gyorsan növekvő szegmensében - írja a vállalat.
 
A Balaton szelet "karrierje" 1978-ban kezdődött, és mára már magyar nemzeti márkának számít. A márkaakvizíció jól mutatja a Nestlé elkötelezettségét a magyar piac és a hagyományos magyar márkák iránt. A Balaton szelet - a Nestlé szerint - ideális kiegészítője a cég édesipari termékskálájának. Az újonnan megvásárolt Balaton szelet márka fejlesztésekor a Nestlé már kamatoztathatja a meglévő know-how-ját, felhalmozott tudáskapacitását.

A Nestlé Hungária és a Kraft Foods a márka adásvétele során egy átmeneti bérgyártási szerződést kötött, amely biztosítja a termelés folyamatosságát és a márka jelenlétét a piacon. A megállapodás értemében a Balaton szeletet átmenetileg továbbra is a Kraft Foods gyártja a Győri Keksz székesfehérvári üzemében. 

A Nestlének jelenleg 4 gyára, és 1332 alkalmazottja van Magyarországon. A Nestlé Hungária nettó értékesítési volumene tavaly 8,1 százalékkal nőtt az előző évhez képest, és értékben meghaladta a 83 milliárd forintot.

A Kraft Foods Inc. szerdán megerősítette, hogy megállapodást írt alá a Balaton szeletes csokoládémárka a Nestlének történő eladásáról. A Kraftnál emlékezettnek rá: ez a lépés az Európai Bizottság tavalyi döntését követi, amely a Groupe Danone globális kekszüzletágának akvizícióját - beleértve a Győri Kekszet is - azon feltétellel engedélyezte, hogy a Kraft megválik meghatározott számú márkától Spanyolországban és Magyarországon. A Kraft Foods Inc. azt szintén jelezte, hogy eladási megállapodáshoz érvényességéhez versenyhatósági jóváhagyás szükséges.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Cégvilág

Eladó a Balaton szelet.

Jóváhagyta az Európai Bizottság (EB) az amerikai Kraft fúziós kérelmét, így megvásárolhatja a francia Danone cég...

Kiszámolták, mennyivel járulnak hozzá a bankok az élővilág pusztulásához

Kiszámolták, mennyivel járulnak hozzá a bankok az élővilág pusztulásához

3D-nyomtatóval készítette el saját óriásszobrát az ismert youtuber

3D-nyomtatóval készítette el saját óriásszobrát az ismert youtuber

Jövőre „nyílhatnak meg” az Eurovíziós Dalfesztivál résztvevői

Jövőre „nyílhatnak meg” az Eurovíziós Dalfesztivál résztvevői