szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Helyben hagyta az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2006-ban hozott döntését, amely szerint kartellezett a SAP és a Synergon - közölte a GVH.

A versenyhatóság a Paksi Atomerőmű Zrt. egy 2004-ben indított egyfordulós meghívásos versenyeztetési eljárásával kapcsolatban indított vizsgálatot.

A közlemény szerint a GVH megállapította, hogy a "produktív üzemben működő SAP R/3 rendszer bevezetett moduljainak felülvizsgálata és a verzióváltás megvalósítása" elnevezésű projektben tanácsadói és projektvezetői feladatok elvégzésére hirdetett tender kapcsán a SAP és a Synergon olyan megállapodást kötött, amely alkalmas volt a verseny befolyásolására.

A hatóság emiatt 2006. szeptemberében egyaránt 14,6 millió forintos bírságot szabott ki a két vállalkozásra.

A döntés ellen a két cég fellebbezett, de az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság a keresetüket elutasította - áll a GVH közleményében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

A GVH kartellezésért megbüntette a Synergont és az SAP-t

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa versenykorlátozó megállapodás kötése miatt két ügyben is elmarasztalta a SAP Hungary Kft.-t, valamint a Synergon Rt.-t, amiért egyenként 21,8-21,8 millió forint bírságot vetett ki a kartellező cégekre – közölte a GVH.

MTI Gazdaság

Tízmilliós kartellbírság az Albacompnak és a Synergonnak

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa kedden meghozott és kihirdetett határozatában 10-10 millió forint versenyfelügyeleti bírságot szabott ki az Albacompra és a Synergonra, miután megállapította, hogy a két cég a Paksi Atomerőmű Rt. HR projektjének elnyeréséért versenykorlátozó megállapodást kötött.

Vége a kifogásnak: nem fog lemerülni az akku a Google Meet találkozókon

Vége a kifogásnak: nem fog lemerülni az akku a Google Meet találkozókon

Koronavírusosak lettek a vidrák egy amerikai állatkertben

Koronavírusosak lettek a vidrák egy amerikai állatkertben

Százezer második körös Szputnyik V érkezik kedd este

Százezer második körös Szputnyik V érkezik kedd este