szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több millió forint értékű hamis márkajelzésű illatszert és borotvapengét, valamit viperákat, boxereket és elektromos sokkolókat foglaltak le a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) munkatársai Budapesten, a Józsefvárosi piac egyik üzlethelyiségben - tájékoztatott közleményben Sipos Jenő, a VPOP szóvivője.

A vámosok az egyik üzlethelyiségben a parfümöket vizsgálták meg, amelyeken felismerhető volt az újracsomagolás, újratöltés, az azonosító jelek elfedése. Miután a hamisítás gyanúját az előzetes szaktanácsadó véleménye is igazolta, lefoglalták a több millió forint értékű hamisított illatszert és borotvapengét.

Az üzlet átvizsgálása közben előkerült még harmincöt taktikai bot (vipera), öt boxer, három elektromos sokkoló, és egy gázspray. Mivel ezek az eszközök az élet kioltására is alkalmasak, ezért a jogszabály forgalmazásukat, tartásukat részben tiltja, illetve szigorú szabályokhoz köti.

A hamis és veszélyes áruk lefoglalása után a vámhatóság eljárást indított szellemi tulajdonjogok megsértése és közbiztonságra különösen veszélyes eszközökkel visszaélés miatt és átadta az ügyet, valamint a lefoglalt eszközöket a rendőrségnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Kánikula-akció: több száz jogsértést derített fel a VPOP

Összesen 319 jogsértést derített fel és több mint 13 millió forint bírságot szabott ki a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) a két hete indított Kánikula-akcióban; a legtöbb esetben a jövedéki törvény vagy szerzői jogok megsértése miatt indult eljárás - közölte a VPOP.

MTI Karrier

Munkaerő-közvetítő cégnél nyomoz a VPOP

Munkáltatással kapcsolatos visszaélés gyanúja miatt nyomoz a vám- és pénzügyőrség egy budapesti székhelyű, munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég ellen - közölte Sipos Jenő, a hatóság szóvivője.

MTI Gazdaság

VPOP: több száz millió forintos áfa-csalások

Több száz millió forintos adócsalásokat derített fel a vám- és pénzügyőrség gépkocsikat illetve műanyag alapanyagokat importáló cégeknél, amelyek a behozott áruk után nem fizették meg az általános forgalmi adót – közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága.

Az állam koncesszióba adná ki az elektronikus BKK-jegyek értékesítését is

Az állam koncesszióba adná ki az elektronikus BKK-jegyek értékesítését is

Új funkciót kapott a TikTok, megvédheti a felhasználót az epilepsziás rohamoktól

Új funkciót kapott a TikTok, megvédheti a felhasználót az epilepsziás rohamoktól

Januártól mindenhol el fogják fogadni a bankkártyáját – de most már otthon is hagyhatja

Januártól mindenhol el fogják fogadni a bankkártyáját – de most már otthon is hagyhatja