szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Délelőtt gyorsan és nagy ütemben gyengült, kora délután valamit javított pozícióin a forint a szerdán, de továbbra is jelentős az árfolyamvesztesége; befagyott az állampapír-piac.

Szerdán délután fél kettőkor 261,80/262,20 forint volt az euró árfolyama a bankközi devizapiacon, szemben a kedd délutáni 251,00/30 forintos jegyzéshez és a reggeli 253,00 forint körüli szinthez képest. Délelőtt 267,50-ig gyengült a forint az euróhoz képest, ahonnan kora délutánra 262 körüli szintre korrigált vissza. 

A dollár árfolyama 191,50 forint körül alakult kora délután a keddi 184,00/20 forint után, délelőtt 197 forint közelében is járt az árfolyam.

A befektetők elbizonytalanodása, magyar tőzsdei cégekkel kapcsolatos piaci híresztelések megjelenése mellett bizonyosan rendkívül kedvezőtlen hatása van az állampapír-piac befagyásának - mondták el kereskedők. A hozamok rendkívül magasra szöktek, az ajánlati sáv nagyon széles, a likviditás rendkívül alacsony. 

A kötvényhozamok 60-70 bázisponttal magasabb szinten alakulnak, de 30 bázisponttal emelkedtek a piaci anomáliáknak sokkal ellenállóbb származékos, IRS-hozamok is; a vételi és eladási ajánlatok közti rés eléri akár az 50 bázispontot is, ezért üzletek csak elvétve születnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Visszatérhet a tőzsdei bizalom, de ma csökkenés várható

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok szerdán veszteségekkel kezdenek: a befektetők gyors profitkivétellel, óvatosan kiigazítják az előző kétnapi előretörést, miközben az utóbbi napokban meghirdetett amerikai és nyugat-európai bankmentő tervek részleteire várnak.

hvg.hu Gazdaság

Befektetési tanácsok október közepére

Az elmúlt hetek eseményei arra ösztönözték a befektetőket, hogy minden kockázatos eszköztől a lehető leggyorsabban szabaduljanak meg. Végletekig leegyszerűsítve azt lehet mondani, hogy a piacokon a bizalom teljes mértékben megszűnt, aminek következtében a bankok egymás között nem, vagy csak nagyon magas kamat ellenében hajlandók kölcsönözni. A bizonytalanság miatt olyan környezet alakult ki, amelyben „mindenki gyanús”. Ilyen helyzetben milyen befektetéseket keressünk?

MTI Karrier

Bűnbánó bróker önvallomása

„Eladtam a lelkemet az ördögnek és jó árat kaptam érte” – mondja Geraint Anderson, aki pénzügyi elemző volt a Cityben, London pénzügyi központjában. Többi pályatársához hasonlóan zsíros prémiumokat kapott, de végül lemondott állásáról, mert nem akart „a pénz megszállottja” lenni.

Varga Mihály azt állítja egy levélben, hogy a kormánynak sem eszköze, sem szándéka nincs beavatkozni a médiaviszonyokba

Varga Mihály azt állítja egy levélben, hogy a kormánynak sem eszköze, sem szándéka nincs beavatkozni a médiaviszonyokba

Videó: így tört ki a Sinabung vulkán

Videó: így tört ki a Sinabung vulkán

87 ezer család kaphat támogatást napelemes rendszerekre

87 ezer család kaphat támogatást napelemes rendszerekre