szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A havonta és négyzetméterenként fizetendő 31,55 euróval Budapest a 35. helyen áll a világ irodapiacán – közölte saját felmérése alapján a Cushmann & Wakefield.

A felmérésben a prémium kategóriás irodák szerepeltek, a díj magában foglalta a rezsit és az adókat is. Az ezredfordulótól Budapest csak 2005-ben és 2006-ban került a 30. hely alá, előtte és utána is a 32-38. helyek között ingázott, a világ 57 országának 202 városára kiterjedő listán.

A legdrágábban Hongkongban lehet irodát bérelni, a fajlagos díj 145,29 euró. Második Tokió 137,46 euróval. Nyugat-Európában London a legdrágább 117 euróval (ezzel a világ 3. helyét tartja), attól keletre pedig Moszkva vezet, ahol a fajlagos bérleti díj 106,31 euró. Ezzel a 4. helyen áll.

Párizsban 82,84 euró, míg New Yorkban 69,31 euró a havi bérleti díja egy négyzetméter irodának. Az előbbi a 6., az utóbbi a 10. helyen áll.

Egy évvel ezelőtt London volt a világon a legdrágább, Hong Kong és Tokió követte. Moszkva az 5., Párizs a 6. helyen állt, New York akkor is a 10. volt a ranglistán. Budapest tavaly a 38. helyen állt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megtámadták a PC Gurut

Megtámadták a PC Gurut

Az HBO GO és a Netflix után itt a Dramax, 5000 órányi török sorozattal

Az HBO GO és a Netflix után itt a Dramax, 5000 órányi török sorozattal

Az amerikai kormány szerint következményei lesznek, ha Navalnij meghal a börtönben

Az amerikai kormány szerint következményei lesznek, ha Navalnij meghal a börtönben