szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gyurcsány Ferenc szerint nincs kockázata az államcsődnek. A miniszterelnöknek az Inform Média lapcsoportnak adott interjúja a Hajdú-bihari Napló szombati számában (is) olvasható.

"Van nekünk nagyjából a spájzban negyvenmilliárd eurónk. Azért tud ennyi lenni, mert időben bespájzoltunk az IMF-megállapodással" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc kormányfő.
   
A kormányfő szerint mások most állnak majd sorba. "Majd nézzék meg, hogy ők mit fognak mondani fél év múlva."
   
Gyurcsány Ferenc közlése szerint az idén Magyarországnak összesen hárommilliárd eurónyi fizetési kötelezettsége van. "Negyvenhez képest a három elég megnyugtatónak tűnik, én úgy látom. Azaz az államcsőd emlegetését nem nagyon tudom másnak gondolni, mint rossz ízű, megalapozatlan, helyenként rossz szándékú hangulatkeltésnek".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Magyarországot államcsőd fenyegeti? Simor szerint nem

A Die Presse a teljes címlapját a szerinte összeomlás előtt álló magyar gazdaság gondjainak szenteli. A tekintélyes osztrák napilap úgy véli, régiónkban Magyarországon a legkiélezettebb a helyzet. Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke azonban azt nyilatkozta: az államcsőd bekövetkezésének valószínűsége gyakorlatilag nulla. Gazdaságunk sebezhető ugyan, de nemzetközi szervezetek vigyáznak ránk.

Gazdaság

Államcsőd árnyékában: hogyan mászhatunk ki?

A magyarországi elemzők csak újabb állami kiadáscsökkentéssel látják megelőzhetőnek az összeomlást, ugyanakkor világszerte érlelődik a felismerés, hogy a kelet-európai régió az eddiginél nagyobb segítségre szorul.

MTI Gazdaság

Veres nyugtat: távol vagyunk az államcsődtől

Távol vagyunk attól, hogy államcsőd fenyegesse Magyarországot - jelentette ki Veres János pénzügyminiszter a Magyar Közgazdasági Társaság tagjaival folytatott megbeszélés után hétfőn a Parlamentben.

Nem engedi útjára Egyiptom a Szuezi-csatornát eltorlaszóló Ever Givent

Nem engedi útjára Egyiptom a Szuezi-csatornát eltorlaszóló Ever Givent

„A siker titka, hogy partnerként tekintünk az ügyfeleinkre” – interjú a 25. jubileumát ünneplő Mercarius Flottakezelő vezetőivel

„A siker titka, hogy partnerként tekintünk az ügyfeleinkre” – interjú a 25. jubileumát ünneplő Mercarius Flottakezelő vezetőivel

Közel tízmilliárd forint kiskereskedelmi adót fizetett be a Tesco Magyarországon egy év alatt

Közel tízmilliárd forint kiskereskedelmi adót fizetett be a Tesco Magyarországon egy év alatt